Kisgyerek

Szabad fagyizni?

A fagyi nem okoz torokgyulladást, ám a lehűlt testrészt könnyebben megtámadják a kórokozók. Azonban a fagyi nem hűti le ilyen mértékben a torkot, mert a lassú nyalogatás során már a szájban felmelegszik. Cukortartalma ennél jóval nagyobb gondot jelent...
2008. Január 27.

A tejes fagylaltok tartalmaznak ugyan kalciumot, felszívódását azonban gátolja a cukor. Egy húsz kilogrammnál nem nehezebb gyerek egészségromboló hatás nélkül napi egy kávéskanál cukrot fogyaszthat. Ha tehát étkezései során egyáltalán nem jut szervezetébe hozzáadott cukor, napi egy gombóc fagyi megengedhető. Helyes szokások kialakításával, egészséges alternatívákkal is kielégíthetjük a kisgyerek igényeit.

A tejjel, tejszínnel készült fagylaltok igen laktatóak, válasszunk inkább vizes fagylaltot, ez tejallergiásoknak is megfelelő. Ha otthon készítünk ilyesmit, módjával édesítsük, és sok gyümölcsöt tegyünk bele. A kisgyerek sokszor a nyalogatást élvezi igazán, lepjük meg változatos, egészséges jeges finomságokkal. Citromos limonádéból, valódi meggyléből, ananászléből is készíthetünk jeges nyalókát. Fagylalt helyett kínáljunk otthon készített gyümölcsjoghurtot!

Forrás: Kismama magazin