Kisgyerek

Sok gyümölccsel

Ha még szopik a kisgyerek, rugalmasan alkalmazkodjunk igényeihez. Lehet, hogy a környezetváltozás, a hőség, az újszerű ételek miatt gyakrabban kíván szopni, ám az is lehet, hogy éppen ezek terelik el a figyelmét megszokott napirendjéről.
2008. Január 27.

Ha eddig nem evett üveges bébiételt, mert mindennap főztünk, számíthatunk arra, hogy nyaraláskor visszautasítja majd. Készüljünk fel néhány héttel indulás előtt, és már otthon kínáljuk meg néhány fajtával, hátha egyet megkedvel. Ez némi segítség, de nem etethetjük napokon át egyfélével.

Étteremben a magunknak rendelt ételből tegyünk a tányérjára ismerős falatokat: főtt burgonyát, zöldségféléket, natúr szárnyashúst. Ne hagyjuk el a délelőtti, délutáni gyümölcsevést, inkább helyettesítsük néha a déli főétkezést is gyümölccsel, paradicsommal, ha éppen úton vagyunk. Vásároljunk mindennap néhány friss, teljes kiőrlésű magos kiflit. Ha nagyon megéhezett a kis lurkó, inkább ezt nyomjuk a kezébe, mint egy kérdéses frissességű, utcai árusnál vásárolt helyi specialitást.

Mindig vigyünk magunkkal kis műanyag palackban ásványvizet, mert a mediterrán országokban nem mindenhol iható az utcai csapok, kutak vize. Ne kínáljunk a kisgyereknek felvágottat, büfékben árult lángost, palacsintát, sült kolbászt, édes, hűtött, szénsavas üdítőt. Ha javarészt pépeset eszik, vigyünk magunkkal botmixert és széles szájú bögrét. Ezzel szinte bárhol turmixolhatunk neki valami finomat.

Forrás: Kismama magazin