Kisgyerek

Ricottás eperdesszert

Koronázd meg a hétvégét ezzel a könnyű, pillanatok alatt elkészíthető, látványos finomsággal! Ne múljon el a nap eper nélkül!

Hozzávalók hat darabhoz

hat darab kerek, teljeskiőrlésű kétszersült, 30 deka friss vagy mirelit bogyósgyümölcs (áfonya, ribizli, málna, szeder), 30 deka eper, egy evőkanál méz, egy teáskanál citomlé, 1 deci friss narancslé vagy a mirelit gyümölcsök felolvadáskor engedett leve, 15 deka ricotta

Tedd a kétszersülteket egy-egy lapos kistányérra, és kanalazz rá annyi gyümölcslevet, hogy kissé megpuhuljon. A ricottát keverd össze egy evőkanál mézzel, a bogyós gyümölcsök felével és a citromlével úgy, hogy viszonylag egynemű krém legyen belőle. Ezt halmozd a kétszersültek tetejére (habnyomóval lesz a legszebb), majd rakosgasd tele gyümölcsökkel, köztük a megmosott, konyhapapíron megszárított és negyedekbe vágott eperszemekkel.

Tejmentes változat:

A ricottát helyettesítheted a következő főzött krémmel: keverj másfél deci rizstejbe egy maréknyi (kb. 5 deka) egészen finomra darált, fehér (héjából kinyomkodott) mandulát. Hagyd állni húsz percig, majd keverj hozzá egy teáskanál xilitet, egy teáskanál rizslisztet, azután kaparj bele egy kis vaníliavelőt. Lassú tűzön főzd folyamatos kevergetés mellett, amíg egészen besűrűsödik, majd hagyd hűlni. Ha már langyos, belekeverheted a gyümölcsök egy részét, és a krémet a kétszersültekre halmozhatod.

Gyerekek egyéves kortól kaphatják.

Ha jelentkezel fogyókúra programunkra, ilyen és hasonló finomságok fogyasztása mellett fogyhatsz!