babaszoba.hu


Édes ünnepek ésszel

Ha a rokonoktól túlságosan sok édesség gyűlik össze, tegyünk félre ínségesebb időkre. Kisgyerekünkkel együtt pakoljunk el néhány tábla csokoládét egy szép fémdobozba.

Ha nincs mindig az orra előtt, sokszor eszébe sem jut a nassolás. Az egész napos folyamatos eszegetés helyett főétkezések után vegyünk elő a készletből, majd mossunk utána fogat. Említsük meg csemeténknek, mennyire örülne egy-egy rászoruló gyerek néhány csokifigurának, lehet, hogy szívesen elajándékoz néhányat. Kis darabokat vásároljunk, még ha az óriástábla gazdaságosabb is. A mennyiség csökkentése mellett igyekezzünk egészséges finomságokkal helyettesíteni a túl édes, cukorban és zsírokban gazdag készárukat. Süssünk teljes kiőrlésű lisztből mézeskalácsot, kókuszos kekszet. Csoki helyett dióval, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel tömjük meg a Mikulás-zacskót. Az illatos sült alma, sült gesztenye, sült tök, fahéjas vagy borsmentatea ugyanolyan finom téli csemege, mint a csokoládé, sőt sokkal változatosabb ízeket "keverhetünk ki" az egész családnak.
Címkék:
Mikulás-zacskó,
nassolás

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva