Kisgyerek

Anya siet, és mindenki éhes!

Pontosan az efféle hétköznapi helyzetekre gondolt a Nők Lapjából, a Nők Lapja Konyhájából ismert Bereznay Tamás, számos sikeres szakácskönyv szerzője, amikor gyerekeknek is való, gyorsan elkészíthető recepteket gyűjtött össze új könyvében.
2011. Szeptember 07.

Talán említeni sem kellene külön, annyira hasonlít a mosolyuk, az orruk formája! A címlapon a sztárséf kislánya, Tamara nevet apa karjaiban. Igazán jó dolga lehet, hiszen profi szakács készíti otthon is a finom falatokat. A Főzni gyerekjáték című könyvben ötletes tálalási módokat bemutató fotók és rengeteg hasznos tudnivaló egészíti ki a recepteket. Kezdő konyhatündérek és apák is bátran belevághatnak a kipróbálásba! A receptek négy személyre szólnak.

2990 Ft www.boook.hu

És íme egy kis ízelítő a könyv receptjei közül: Savanyú leves tojással

Anya siet, és mindenki éhes!

Ez a kínai ihletésű leves édes és savanyú egyszerre, e kettősség forrása pedig a leheletnyi édes szójaszósz és a borecet, amellyel megfűszereztem. Szokatlan, de nagyon finom, laktató vacsora lehet!

Hozzávalók

két szál sárgarépa

10 centi póréhagyma

25 deka laskagomba

két tojás

0,5 deci fehérborecet

három evőkanál édes szójaszósz

két evőkanál kukoricakeményítő

1 liter csirkealaplé

A laskagomba szárát levágjuk, a kalapját megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A zöldségeket egészen apró kockára vágjuk. A csirkealaplevet felmelegítjük, és amikor már gyöngyözve forr, beletesszük a póréhagymát, a laskagombát és a sárgarépát. Lefedve 10 percig főzzük, majd ízesítjük az ecettel és a szójaszósszal. Amíg fő a leves, a keményítőt keverjük el egy deci hideg vízben, a tojásokat pedig felütjük és felverjük. Ha már forr a leves, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a tojást, majd hozzáöntjük a keményítőt is. Egyet forralunk rajta, és már kész is!

Tápanyagtartalom adagonkéntEnergia: 167 kcal

Fehérje: 6,0 g

Zsír: 3,0 g

Szénhidrát: 27,4 g

Koleszterin: 90 mg

Nátrium: 763 mg

Rost: 3,5 g

Forrás: Boook Kiadó