Hogyan estem teherbe?

A Kismama magazin sorozatában az olvasók csodálatos történeteit találod. Alexandra már föladta, amikor teljesen váratlanul sikerült neki.

Tisztán emlékszem, hogy a gimnázium első osztályában, osztályfőnöki órán dolgozatot írtunk "Így fogok élni tíz év múlva" címmel. Így kezdtem: "Huszonnégy éves vagyok, van egy szexi férjem és négy szép gyerekem". Míg a többiek sikeres karrierről, autókról és nyaralásokról írtak, nálam a többi rész is nagyjából a gyerekek körül forgott.
  
 

Fotó: Fábián Olga

 
Aztán nem sokkal később elkezdődtek a gondok: több kórházi látogatás nőgyógyászati problémákkal, fertőzések, gyulladások. Egyetemista koromban tetőzött a dolog: az antibébi-tabletta évekig tartó szedése, a gyulladások kezelésére adott sok antibiotikum valószínűleg tönkretette a hüvelyflórámat. Gyakrabban látogattam a nőgyógyászatot, mint az előadásokat. Amikor már két éve vizsgáltak (és kezeltek!) májgyulladással, kiderült, hogy a fogamzásgátló tabletta okozta tünetegyüttesről van szó.

Napról napra egyre rosszabbul lettem, ezért orvost váltottam. Ahogy beértem a kórházba Budapesten, az orvos rögtön megvizsgált, majd befektetett, infúzióra kötött, és megjegyezte, hogy ha mázlim van, akkor nem leszek meddő. Végül sikerült kimásznom a petefészek-gyulladásból, és sikerült a gócpontot is azonosítani. Az orvosom nem sok jóval biztatott: a hátrahajló méhem, a sok gyulladás, az összenövések, a rendszertelen menstruáció, a hosszas, napokig tartó közti vérzések nem segítették a teherbe esést. Végül azt mondta az orvosom, hogy ne nagyon reménykedjünk a gyors sikerben.

Nem bántam, időm van, gondoltam, és belevetettem magam az életbe: férjhez mentem, céget alapítottam, nyaralást szerveztem, elvállaltam egy hosszú időre szóló megbízást, majd a harmadik hónapban, a menstruációm előtt két nappal, valami extra peteérésnek köszönhetően várandós lettem. És bár mindenki a véletlenre fogta, a második gyerekemet hasonló körülmények között, a szoptatás befejezése után két hónappal és a menstruáció előtti napokban sikerült összehoznunk. Ki tudja? Talán tényleg az számít, hogy ne számítson semmi. A négy gyerekből egyelőre kettő van. De izgulni már semmiképpen nem izgulok.

Írd meg Te is, hogyan estél teherbe! Egyszerűen és gyorsan? Váratlanul és kiszámíthatatlanul? Esetleg hosszú kezelés és várakozás eredményeképpen? A történetekből válogatás jelenik meg a Kismama magazinban, és itt a babaszobán is viszontláthatod! Ide küldheted a történetedet: r.ungvary@sanomabp.hu vagy 1554 Budapest, Pf. 149.
Címkék:
teherbe esés,
meddőség,
fogamzásgátlás,
terhesség,
menstruáció

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s
Médiatár főoldal
videó

Pertussis elleni oltással kapcsolatos tévhitek

Pertussis elleni oltással kapcsolatos tévhitek

Utónévtár névajánló

Kreola

Eredet: magyar
Jelentés: kreol

Ernő

Eredet: ófelnémet
Jelentés: komoly, határozott

Még nincs eldöntve? Utónévtárunkban több, mint 3087 nevet és jelentését, eredetét megtalálja!

tovább

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva