Kisgyerek

Mindent a maga idejében

Sajnos már a homokozóban elkezdődik a versengés a szülők között. Saját hiúságuktól vezérelve bizonygatják gyerekük fejlettségét, okosságát, érettségét. Az óvodában aztán folytatódik és fokozódik a versenyfutás...
2008. Január 27.

A modern szülők úgy gondolják, minden lehetőséget meg kell ragadniuk gyerekük fejlesztésére, így már óvodáskorban tanfolyamokra, szakkörökre hurcolják őket. A háttér-televíziózás mellett felnövő gyerekek rengeteg olyan ismerethez jutnak, amiket nem értenek, nem tudnak feldolgozni. A jövő kihívásaira a sok külön program helyett a gondtalan gyerekkor, a kötetlen játék, a bőséges mozgás és a gazdag emberi kapcsolatok készítik fel a legjobban.

– Mindig a gyerek képességének megfelelő játékot vegyünk, ami “majd jó lesz későbbre”, azt tegyük el addig.

– Az egész napos óvodai elfoglaltság mellett elegendő egy hétvégi program, félnapos óvoda mellett ezenkívül legfeljebb két délutáni elfoglaltság fogadható el.

– Mindig részesítsük előnyben a mozgást, a szabadtéri programokat, a kötetlen játékot, a barátokkal való találkozást, és csak ezután kapcsoljuk be a tévét, menjünk sakktanfolyamra, zeneoviba.

Forrás: Kismama magazin