Kisgyerek

Idén is keresik a világ legkedvesebb gyermekorvosait

Október 29-én az MTVA székházában Az év orvosai - gyermekszemmel nyílt kiállítás, amely a tavaly első alkalommal megrendezett Astellas Gyermekrajz Pályázat legszebb alkotásait mutatja be.
2013. Október 29.

A kiállítást dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója, dr. Major László, az Astellas Pharma marketing igazgatója és Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnöke közösen nyitották meg. Az eseményen elhangzott, hogy a kiállítás megnyitó egyben a 2013-as pályázati időszak kezdetét is jelenti, így a szervezők mostantól ismét várják a gyerekek rajzait.

A pályázatot meghirdető Astellas Pharma és a Móra Könyvkiadó idén is arra kéri a gyerekeket, hogy rajzolják meg kedvenc doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket és mutassák be, miért is szeretik őket olyan nagyon. A tavaly indult kezdeményezés sikerét mutatja, hogy akkor 335 rajzon keresztül, száznál is több kiváló gyermekorvos munkájába pillanthattunk be.

Az idei pályázatra beérkező alkotásokat 2014 januárjában héttagú zsűri értékeli majd, melynek tagjai: Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Bartos Erika meseíró és -rajzoló, Varga Edit, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, dr. Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, dr. Badacsonyi Szabolcs, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle szerkesztőbizottsági elnöke, dr. Rigler Ilona, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központjának vezetője, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István.

Az MTVA médiatámogatásával induló 2013-as pályázat egyik újdonsága, hogy a tavalyi alsó korhatár módosult, így idén már 5 éves kortól lehet nevezést beküldeni. Természetesen a rajzok értékelésében zsűri mellett a nagyközönség idén is szerepet kap, a közönségdíjat minden korcsoportban az internetes szavazáson legtöbb voksot kapó rajzok alkotói vehetik át majd.