Kisgyerek

Ezt olvasd el!

A könyvekkel bánni nem is olyan egyszerű. Pláne ha gyerekünk nem csak olvasgatásra használja őket, hanem hanem például várat épít belőlük a nappali közepén. Ilyenkor jól jönnek a babáknak való lapozók.
2013. Április 10.

Baba-mama polc:

Kedvencetek lehet a Csimota Könyvkiadó Ottó és a város és Ottó a hóban című böngészője.

Ezt olvasd el!

A Tom Schamp által jegyzett két könyv közös nevezője, hogy mindkettőnek remek a képanyaga, mindkét könyv körbeforgatható (a város utcáin még közlekedni is lehet kisautóval), és mindkettőt elég kevés szöveggel látták el ahhoz, hogy a szülők is kibontakozhassanak a mesélő szerepében. A könyvekben Ottó és apukája indulnak kalandokra, ezért gyakorló apukáknak is ajánljuk! Ottó világában a megszokott környezet a feje tetejére áll. Az embereket állatok helyettesítik, rinocérosz ül a hókotróban, és szarvas síel a háztetőn.Ezt olvasd el!

Nagytesók polca:

Ezt olvasd el!

A finn szerzőpáros, Aino Havukainen és Sami Toivonen Tatu és Patu című sorozata nagy népszerűségnek örvend a 3–6 éves olvasók között, persze idősebbek is nyugodtan elkezdhetik. Tatu és Patu kalandjait sok képpel és még több fantáziával alkották meg: két kedvencünk is van a Cerkabella Könyvkiadó ötrészes sorozatából, az egyik a Fura altatókönyv, a másik a nemrég megjelent Szuperhősök. A Fura altatókönyvből megtudhatjuk, mit kell tennünk, ha el akarjuk altatni Emesét, de azt is, hogy milyen az ideális alvós baba, valamint azt is megtudjuk, hogy miként fogunk kinézni, ha alvás helyett játszunk vagy internetezünk. Ezt olvasd el!

A sorozat legújabb könyvében Tatu és Patu szuperhős lesz, hogy Hiperkiberember oldalán megmentsék Pazar várost Vákuum professzor ördögi alkotásaitól.

Anya polca:

Ezt olvasd el!

Ki ne szeretne királylány lenni? A mamák polcára ajánljuk Boldizsár Ildikó Meseterápia című kötetét. A könyv a mesék „elmélete” mellett ismerteti a szerző által kidolgozott Metamorphoses meseterápiás módszert is, melynek alapját a mesék és az abban szereplő konfliktusmegoldások, alapszituációk, alapszerepek alkotják. A meseterápiát azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek ajánlják, akik fizikailag és értelmileg is egészségesnek számítanak, de életük bizonyos pontján olyan nehézségekbe ütköztek, amelyekkel nem tudnak segítség nélkül megbirkózni. A Meseterápia mellett megjelent a szerző több (terápiás) meseválogatása is, legutóbb nagy sikert aratott Mesék testvérekről testvéreknek című válogatáskötete, amely elsősorban a testvérek közötti konfliktusok feloldásában, egymáshoz való viszonyuk javításában nyújthat segítséget. Két Egér könyvesbolt1092 Budapest, Ráday utca 20.www.keteger.hu [email protected]