babaszoba.hu


Táncoljunk együtt!

Tegyük be kedvenc CD-nket és mozogjunk kedvünk szerint a zene ritmusára. A kisgyerek örömmel utánoz majd, és máris jobb lesz a hangulatunk, felfrissülünk. Nyissuk ki az ablakot, a levegőn végzett mozgás még egészségesebb.

A tánc remekül levezeti a feszültséget, felgyülemlett indulatot, energiát. Gyors ritmusú zenére ugráljunk, bokszoljunk a levegőbe, ha úgy érezzük, menten felrobbanunk. Ha rossz idő miatt nem tudunk kimozdulni, a szokásos sétaidőben tánccal helyettesíthetjük a hiányzó mozgást.
Lassú zenére, kellemes, lágy dallamokra ringatózzunk, ha bánat érte a kisgyereket vagy fáradt. Vegyük fel és öleljük magunkhoz, a ringatózó mozgás lassanként megnyugtatja majd.
Látogassunk el időnként gyerektáncházba. Álljunk be kisgyerekünkkel együtt a körbe, és utánozzuk a lépéseket. A kicsi is bátrabb, ha fogjuk a kezét, és mi sem unatkozunk a fal mellett üldögélve. A népi játékokat, mondókákat, énekeket aztán bevonhatjuk mindennapjainkba is. Vegyünk néhány kazettát, így otthon is táncolhatunk a táncházi muzsikára.
Címkék:
gyerektáncház,
nyugtató mozgás

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva