babaszoba.hu


Kis bibi, nagy cirkusz

A járni tanulás időszakában naponta számtalanszor lehuppan a kicsi anélkül, hogy akár észrevenné a puffanást. Ezekhez a kisebb esésekhez nekünk sem kell semmit hozzáfűznünk, nem kell biztatgatnunk, hogy álljon fel, ez természetes számára.

A kisgyereket annyira leköti a játéka, hogy csak megzavarnánk, ha figyelmét az elesésre irányítanánk. Sajnos az is előfordul azonban, hogy alaposan megüti magát, és keservesen sír. Öleljük meg, és simogassuk meg a fájó térdecskét, ám nem kell hosszasabban foglalkozni az esettel, ha már megvigasztalódott. Felesleges este apának is, nagyinak is elmesélni és újból átélni a kellemetlenséget. Ne ijesztgessük korábbi baleseteivel, ha újabb tornamutatvánnyal kísérletezik. Ebben az életkorban még nem tudja megítélni a veszélyhelyzeteket, a "bumm lesz" figyelmeztetgetések értelmetlenek. Nagyobb eséseknél, vérzésnél is fontos, hogy megőrizzük nyugalmunkat.
Címkék:
elesés

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Babanaplók

Mi ajánljuk

Legfrissebb

Vezess naplót Te is!

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva