Kisgyerek

Küldj egy mesét karácsonyra!

Már nem csak élőben lehet önkéntesként beteg gyerekeknek mesét olvasni, de a világhálón keresztül is meghirdették a programot!
2013. December 13.

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából a világhálón is megjelenik a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program, amelyhez most már bárki könnyedén csatlakozhat egy rövid videó beküldésével, amin kedvenc meséjét osztja meg a kis betegekkel.

Aki olvasott már mesét, tudja, hogy a mese hatása varázslatos. Gazdagítja a képzeletet, segít megérteni a jó és rossz, a helyes és helytelen jelentését. A beteg gyerekeknek felolvasott mese mindezek mellett segít elfeledtetni a bajt, a fájdalmat, hozzájárul a kis beteg lelki egészségéhez és ezzel együtt gyógyulásához is.

Jól tudja ezt az a 3800 önkéntes is, aki az elmúlt 4 hónap során meseolvasással csempészett örömöt és vidámságot a gyerekkórházak falai közé. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program kedvező fogadtatásán és sikerén felbuzdulva, a december 5-i Önkéntesség Világnapja alkalmából most elindítják a meseolvasást a weben. A lelkes önkéntesek így most már a személyes meseolvasás mellett, interneten keresztül elmondott történeteikkel is mosolyt csalhatnak a kórházakban fekvő beteg gyerekek arcára.

A webes meseolvasás révén a mesék nemcsak több gyermekhez érhetnek el, de a kis betegek bármikor meg tudják nézni azokat, ha egy kis vidámságra vágynak. Olyan időszakokban is élvezhetik a mese varázserejét, amikor nincs náluk látogató, vagy a kórházakban épp látogatási tilalom van. A meséket nézve pedig megfeledkezhetnek fájdalmaikról, a kórtermekről, a vizsgálatokról, az orvosokról, és néhány percre újra igazi, gondtalan gyerekek lehetnek – vagy épp királylánynak, királyfinak, tündérnek vagy katonának érezhetik magukat.

A program részletes leírása, a videó készítéssel és beküldéssel kapcsolatos tudnivalók a /www.khgyogyvarazs.hu oldalon találhatók.