Kisgyerek

Játsszunk a hóban!

Használjátok ki a lehetőséget, és játsszatok egy nagyot a hóban! Elő a szánkóval és a vízálló öltözékkel!

Tombolás a hóban

Ha épp nincs sok időd, vagy nagy a hideg, fél óra friss levegőt is elegendő szippantani, ilyenkor azonban nem árt kicsit „lefárasztani” a gyerkőcöt. Eresszétek ki az energiát vendégség, ünneplés előtt-után, vagy amikor a szobában nyűgösködni kezd. Vétek kihagyni a frissen hullott, tiszta hó adta lehetőségeket. Hemperegjetek benne, guruljatok le kisebb domboldalon. Futkározzatok összevissza, és nézzétek meg, milyen nyomokat hagytok a terepen. Hógolyót még nem tud gyúrni a lurkó, de szívesen dobálja azokat, amiket te készítesz neki, vagy egyszerűen csak szórjátok a havat.

Nyugtató hűsölés

Felpörgött a kismanó valami miatt? Szeretnéd kicsit lehiggasztani? Biztosan nem akar babakocsiba ülni, ahhoz túlságosan fel van dobódva, na de szánkóba? Bugyoláld be jól, és húzogasd kicsit, kiadós játékról most szó sem lehet, legfeljebb gyorsíts kicsit a tempón. Gyújtsatok a kertben vagy a teraszon maradék csillagszórót, néhány mécsest vagy színes lampiont. A sötétben villogó fény odavonzza tekintetét, az egy pontra figyelés megnyugtatja, elálmosítja. Egyetlen pillanatra se hagyd egyedül a lánggal!

Kreatív hobbi

Akár a teraszon is havazhattok: vigyétek ki a homokozókat, nem is gondolnád, milyen remek formákat lehet hóból is készíteni. Rakosgassátok egymásra a vödörből kiborított hókupacot, milyen magas hótornyot sikerül építeni? Bogyókból, levelekből készítsetek mintát a hóra. Építsetek pici hóembert vagy mackót, cicát – ez hamar elkészül, kevés hó is elég hozzá, a kisgyerek is közre tud működni benne.

Téli könyvajánlatunk

Játsszunk a hóban!

Kiadós téli séta után még jobban esik egy bögre meleg gyümölcsteát kortyolgatva és a puha takaró alá bújva képeskönyvet nézegetni. Válassz téli témájúakat, hátha ezekben is találtok ötleteket ahhoz, mit lehet télen a szabadban csinálni.

Zdeněk Miller: A Kisvakond és a tél, Móra Kiadó, 1130 Ft

Berner, Rotraut: Téli böngésző, Naphegy Kiadó, 2120 Ft

Forrás: Kismama magazin