Kisgyerek

Dolgozom – mikor sétáljunk?

Aki egész nap dolgozik, nehezen talál időt arra, hogy egy kicsit a szabadban is bóklásszon a gyerekekkel. Íme néhány tipp, hogyan oldhatod meg!

Aki dolgozik, késő délután hozza haza kislányát az oviból. Mi lesz így a nagy sétákkal, játszóterezésekkel? Egyáltalán, mikor lesz levegőn a gyerek?

Arra számíthatsz, hogy az ovisok napközben kimennek az udvarra, sok helyen még rossz időben is. Kérdezd meg az óvónőtől, hogy aznap éppen mennyi időt töltöttek kint. Persze neked is szükséged lenne rá, és hiányzik, ha azelőtt nagyokat sétáltatok, vagy több órát voltatok a játszótéren.

Tippek a levegőzéshez

  • Menjetek haza gyalog a főútvonalat elkerülve, akár kis kitérővel kellemes, gyér forgalmú utcákon. Közben beszélgethettek, vagy éppen versenyt is futhattok.
  • Hétvégén kiránduljatok a közelben. Ne tervezzetek nagy távot, akár közeli vízparton vagy vadasparkban is élvezhetitek a friss levegőt. Fedezzétek fel a közeletekben a legvonzóbb, legérdekesebb, legkönnyebben elérhető célpontokat.
  • Menjetek hétvégén a megszokott játszóteretekre, így a mozgás mellett a jó emlékek is feldobnak.
  • Ha van kert, használjátok ki! Nézzétek végig együtt, milyen változások vannak, milyen virágok nyíltak ki, milyen madarak énekét lehet hallani. Egy jó kis fogócska, bújócska mindkettőtöket felvillanyoz.
  • Ha már jó idő van és későn sötétedik, vacsorázzatok együtt a szabadban. Dobálj bele a kosaradba néhány finom falatot, innivalót, egy takarót, néhány evőeszközt és itókát, aztán már indulhattok is! Nem olyan nagy baj, ha később kerül ágyba a szokásosnál.
  • Egy picit ez is pótolja a levegőzést: éjszakára hagyd nyitva az ablakot, ha jó levegőjű helyen laktok, a hideg ellen pedig hálózsákkal védekezz.
  • További ötletek

    Itt találod a magyarországi vadasparkokat. Ha az Állatkertbe járnátok talán az éves bérlettel jártok legjobban, így nem tűnik pénzkidobásnak, ha csak egy órát maradtok. A Normafa kedvelt célpont lehet: kirándulásra, sétára, játszóterezésre is van lehetőség, nincs túl messze a kilátó és még rétest is ehetünk. Kedvelt helyszín a Margitsziget is, több játszótérrel, zenélő szökőkúttal, kisebb állatkerttel igazán érdekes élményt nyújt az ovisoknak.

    Keress rá, hogy nincs-e az ovi vagy a munkahelyed közelében még felfedezésre váró játszóhely!

    Forrás: Kismama magazin