Kisgyerek

Vegyél fel!

A kétéves az első sarkon megszólal: vegyél fel! Tele a kezed, fáradt vagy... ez képtelenség. Te mit csinálsz ilyenkor?
2011. November 01.

Nyakba

Próbáltad már a nyakadba venni? Persze ahhoz is kell legalább egy kéz, hogy fogd a lábát. De gondolj bele, milyen lehet neki odalenn, csípőmagasságban. Látni akar szerintem, meg biztonságban lenni. Hordj hátizsákot táska vagy szatyor helyett, így szabad lesz a kezed.

Réka

Feladtam

Ez az, amit feladtam. Elővettük újra a babakocsit, egy nagyon könnyű sportkocsit. Erre fel tudom akasztani a csomagokat, és beleteszem Blankát. Már túlér a lába a lábtartón, de nem zavarja. Nekem is jobb, mint állandóan harcolni.

Erna

Puszi

Szerintem a kétéves “Vegyél fel!” felkiáltása teljesen jogos, hiszen az utca gyalogosan olyan más, mint a babakocsiból nyugodtan szemlélődve. Nem is csoda, ha kicsit visszavágyik a biztonságot adó karokba. Csak nagyon hosszú séta után hihető, hogy valóban elfáradtak, addig pedig beérik egy kis öleléssel, aztán újra kalandra fel! Nálunk az vált be, hogy kezdetben felvettem a kislányomat, tettem vele néhány lépést, majd egy puszi kíséretében letettem. Később a kérésére azt válaszoltam: most nem tudlak felvenni, de adok egy puszit. Ez mindig megnyugtatta.

Erika

Te mit csinálsz, ha a gyerek felkiált: Vegyél fel!

Járgány

Nálunk a kismotor vált be. Kicsit több mint egy kilométerre lakunk a bölcsitől, ezt a távolságot naponta kétszer gyalog tesszük meg: a nagyfiam ül a motoron, én pedig sétálok utána a babakocsival (ebben az öccse ül). Bevásárolni is így szoktunk, eddig még sosem szóltak a boltban a motor miatt.

Ági

Kiskenguru

Nálam mindig ott van a babaerszény. Ezt a hordozókendőhöz hasonlóan kell viselni, csak sokkal kisebb. Ha “vegyélfel-hiszti” van, akkor beledugom, és a csípőmre ültetem. Persze sárban, lucsokban a kabátom bánja. Jobban járok egy lemosható dzsekivel.

Andrea

Jár a baba

Magam is emlékszem, milyen jól tudta anyu tartani bennünk a lelket kiskorunkban, ha a tesómmal elfáradtunk. Valamit mókázott vagy mondókázott. A “Jár a baba, jár”, vagy az “Aki nem lép egyszerre” nagyon jó. De volt, hogy kitalálta, hogy mi menjünk hátrafelé vagy csukott szemmel, és ő vezet. Vagy hogy minden egyes oszlop vagy lámpa árnyékát át kell ugrani.

Judit

Szuper babakocsi

Amikor a kicsi született, a nagyot egyszerűen beültettem elé a babakocsiba. Az a kocsi tönkre is ment… De már lehet kapni babakocsira akasztható kis gördeszkát (testvérfellépő – a szerk.), amin a nagy is tud gurulni. Így biztosan nem akar az öledbe mászni.

Bea

Ezek is érdekelhetnek:

Forrás: Kismama magazin