Kisgyerek

Varázsképek

A kicsik még nem boldogulnak vékony ecsettel, sokszínű festékpalettával a kicsik, ám nagyobb felületen, vastag ecsettel vagy az ujjukkal, szivacsdarabkával élvezettel mázolnak. Adjunk ehhez egy-egy tálka vízfestéket vagy ujjfestéket.
2008. Január 26.

Gyertyával, esetleg fehér zsírkrétával rajzoljunk nagyméretű (A/4 – A/3) csomagolópapírra különböző egyszerű ábrákat. Erősen nyomjuk a papírra a gyertyát rajzoláskor.

A rajzok csak akkor bukkannak elő, amikor a kisgyerek bemázolja a papírt: a viaszos területet nem fogja be a festék. Nagyot nevet majd, ha arcot vagy házikót fedez fel a papíron.

Vágjunk ki 30-40 centis, dagi emberfigurát rajzlapból. Gyertyával rajzoljunk rá egyszerű arcot, hasába pedig különféle , jól felismerhető ételeket vagy tárgyakat. Adjuk oda a kis lurkónak, hogy az egészet befesse: egymás után tűnnek fel a titkok, mi mindent nyelt le egészben az emberke.

Hasonló varázsképeket készíthetünk citromlével: a papírra vékony ecsettel őzikét, nyuszit festünk a citromlével, és hagyjuk megszáradni a lapot.

A látszólag üres, fehér papíron a fehér körvonalak akkor rajzolódnak ki, ha a kicsi az egész lapot befesti. Egész meglepetés-kifestőkönyvet készíthetünk ezzel a technikával.

Ezek is érdekelhetnek:

  • Játsszunk babzsákkal!
  • 10 benti játék télen
  • Így játsszunk a kisgyerekekkel
  • Forrás: Kismama magazin