Kisgyerek

Téli mesék kis betegeknek

Önkéntes diákok feledtetik meséikkel a beteg gyerekek gondjait. A tavaly indult kezdeményezés idén is a jótettre szólítja a diákokat.
2011. December 13.

A K&H gyógyvarázs 2010 őszén indította el “meseolvasó kisdoktorok” programot, amelyben középiskolai osztályok az önkéntesség jegyében ellátogatnak egy közeli kórházba, hogy mesét olvassanak a beteg gyerekeknek.

Sok diák még egyáltalán nem tett semmit önként másokért, így a meseolvasó kisdoktorok programban való részvétel lehet az első alkalom. Az önkéntes program a középiskolások társadalmi szerepvállalását készítheti elő, hiszen ebben az életkorban inkább önmagukkal vannak elfoglalva a gyerekek, és jó hatással lehet rájuk, ha a figyelmük legalább rövid időre azokra terelődik, akiknek az ő segítségükre van szükségük.

„A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk. A meseolvasás nemcsak a betegek gyógyulását segíti, hanem a diákok számára is pozitív tapasztalat lehet. Átélhetik, hogy egy kis energia- és időráfordítással milyen hatalmas örömet képesek szerezni másoknak. A tavaly kísérleti jelleggel indított meseolvasó kisdoktorok program szép sikerei miatt úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük a meseolvasást, így ebben a tanévben tizenöt alkalommal, öt városba is elvisszük a kisdoktorokat. Örömmel tölt el, hogy most is szívvel-lélekkel készültek karácsonyi meséikkel a diákok a meseolvasásra. Ők is érezhetik ma, hogy a mesének fontos szerepe lehet a beteg gyerekek gyógyulásában.” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Forrás: K&H gyógyvarázs program