Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Táncoljunk együtt!

2008. január 26.

Forrás: Kismama magazin

Tegyük be kedvenc CD-nket és mozogjunk kedvünk szerint a zene ritmusára. A kisgyerek örömmel utánoz majd, és máris jobb lesz a hangulatunk, felfrissülünk. Nyissuk ki az ablakot, a levegőn végzett mozgás még egészségesebb.

A tánc remekül levezeti a feszültséget, felgyülemlett indulatot, energiát. Gyors ritmusú zenére ugráljunk, bokszoljunk a levegőbe, ha úgy érezzük, menten felrobbanunk. Ha rossz idő miatt nem tudunk kimozdulni, a szokásos sétaidőben tánccal helyettesíthetjük a hiányzó mozgást.
Lassú zenére, kellemes, lágy dallamokra ringatózzunk, ha bánat érte a kisgyereket vagy fáradt. Vegyük fel és öleljük magunkhoz, a ringatózó mozgás lassanként megnyugtatja majd.
Látogassunk el időnként gyerektáncházba. Álljunk be kisgyerekünkkel együtt a körbe, és utánozzuk a lépéseket. A kicsi is bátrabb, ha fogjuk a kezét, és mi sem unatkozunk a fal mellett üldögélve. A népi játékokat, mondókákat, énekeket aztán bevonhatjuk mindennapjainkba is. Vegyünk néhány kazettát, így otthon is táncolhatunk a táncházi muzsikára.

Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék