Kisgyerek

Szükség van-e utazóágyra?

Vajon érdemes-e beruházni utazóágyra, amikor nyaralni indulunk?
2013. Augusztus 01.
Szükség van-e utazóágyra?

Az első három hónapban nem feltétlenül. Nagy mózeskosaras babakocsiban is jól alszik a baba, napközben pedig kiteheted nézelődni egy takaróra. Amikor már mozgékonyabb, mindenképpen szükséged lesz egy könnyen kezelhető, de strapabíró ágyra, ezért megveheted már az első nyáron is, ám olyat válassz, ami a pici igényei mellett a nagyobb gyerkőcéit is kielégíti majd.

Félévesnél fiatalabb babának emelőbetétes fekvőfelületűt válassz, hogy ne kelljen mélyen behajolnod hozzá. A magasított fekvőfelület ringatható, a baba saját mozgását is érzi. Érdemes olyan ágyat vásárolnod, amelyik sok tartozékot rejt magában, így egyben megoldod a pelenkázás, tárolás, sőt még a játszóhely gondját is. A pelenkázófeltét, tárolózsák, játék, szúnyogháló az ággyal együtt eltűnik a hordozótáskában, összecsomagolva kis helyen elfér, és némelyik kerekeken húzható.

A két-három éves ágyánál a legfontosabb szempont, hogy bírja a nagyobb hancúrozást is, és ne boruljon fel, ezért a hat-nyolc-tíz pontos alátámasztás megfelelő. Az oldalt lecipzározható nyílás izgalmas ki-bebújó lehetőség a kis manónak, a szülőknek pedig könnyebbséget jelent, ha kiszálláshoz nem kell megemelni.

+ TIPP: Tarts főpróbát! Először otthon, nyugodt körülmények között állítsd össze az ágyat. Csak első alkalommal kell odafigyelned az útmutatóra, másodszorra már rutinosan fog menni, hiszen egyszerű a kezelése. A két-három évessel már utazás előtt ismertesd meg az új ágyikót. Állítsd fel a nappaliban, kertben vagy a teraszon, hogy magától is bemászhasson az új kis kuckóba. A nagyinál, kertben vagy többszintes lakásban is beválik az utazóágy.

Kapcsolódó cikkeink: