Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ragasztgassunk

2008. január 23. | Frissítve: 2016. április 5.

Forrás: Kismama magazin

A szalvétatechnika egyszerűbb változata már kicsiknek is jó szórakozást kínál, fejleszti az összpontosító képességet, színérzéket.

Gyűjtsük össze a megmaradt karácsonyi csomagolópapírokat, színes szalvétákat. Keressünk közöttük kedves motívumokat. Vágja vagy tépje ki a kisgyerek, majd ragassza fel őket ragasztóstifttel fehér papírtányérra, azután fújjuk le ragasztólakkal. Így akár egész babakészletet is varázsolhat a babauzsonnához.
Ecsettel vigyünk fel ragasztólakkot fehér műanyag tányérra, és erre tegyük rá a színes papírdarabokat vagy szalvétát, majd ismét kenjük át a ragasztólakkal. Száradás után a babaszoba dísze lehet.

Keressen kisgyerekünk egyforma ábrákat, motívumokat a papírokból. Vágja vagy tépje ki őket, ragasztóstifttel rögzítse nagyjából 6 x 6 centis kartonokra, végül kenjük át egy réteg ragasztólakkal. A saját készítésű memóriajáték még sokáig a karácsonyra emlékeztet.

Ragasztgassunk!


Téglalap alakú papírtálcára ragasszon fel kisgyerekünk egy nagyobb darab kitépdesett motívumot úgy, hogy a tálca széle keretet képezzen, majd kenjük vagy fújjuk át ragasztólakkal. Kössünk bele kis zsinórt a felakasztáshoz: kész is a kép a szobafalra vagy az ajándék a nagyinak.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Barkácsoljunk gesztenyével!
 • A kisgyerekek játékai
 • A középsősök kedvenc játékai
 • Hozzászólások

  A család kedvenc robotja (X)

  Gyerekkoromban imádtam a Mikrobi című rajzfilmet. Mindig arról ábrándoztam, hogy milyen szuper lenne, ha Terka nénikénk helyett ránk is egy ilyen robot-dadus és tanár vigyázna.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék