Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Öt örökzöld ajándéktipp fiúknak

Szerző: Nagy Réka

2011. december 8. | Frissítve: 2015. november 25.

Forrás: babaszoba.hu

A kislányok könnyed eleganciával akasztják a kezükre a kicsike táskákat (vagy bármi táskának látszó tárgyat), a kisfiúk pedig mindenben slusszkulcsot látva börrögnek lelkesen. Néha kicsit misztikusnak tűnik, hogy ennyire genetikailag kódolt a viselkedés


A kislányoknak szánt konyhás összeállítás után nézzük, milyen játékoknak örülnek nagy valószínűséggel a kisfiúk. (Nagyjából a 0-3 éves korosztályt vettük most figyelembe.)

Autó, autó, autó


A kukásautó a világ legérdekesebb dolga. Narancssárga, nagy, felemeli a kicsike kukákat, és bebillenti a szemetet a kocsi gyomrába. Mágikus. Ez még a kislányokat is elbűvöli általában. A kisfiúk top favoritjai közé tartozik. Van olyan fiús anyuka barátnőm, akinél kedd reggel kötelező program a kukásautó követése. Lehet belőle kapni szép nagyokat, de az én egyik kedvencem a WOW Toys szelektív autója. Az ára húzós, de így karácsony előtt ki lehet fogni jó kis akciókat.

Fúr, farag, kalapál


Még ott a tojáshéj/pelenka a fenekén, de már csavarhúzóval mászkál. Ismerős? Ettől a kis fa szerelőpadtól én is teljesen elolvadtam. Lehet kalapálni, csavarni, tekergetni, nem csodálom, ha hosszan leköti a kis barkácsokat.A pöttyös az igazi


Nem csalás, nem ámítás: a képen egy labda látható. Szép, pöttyös labda. De persze lehet kicsike focilabda is. Ismerek olyan kis versenyzőt, aki járni alig tudott még, de már pontosan célzott. Most, alig kétévesen a játszótér Maradonája.


Legó minden mennyiségben


A legó életforma. Függőség. Alapvetően uniszex, de ha mindenképpen dönteni kellene, a fiúk oldalára tenném. Ebben a korban még főleg a nagyobb darabból álló duplók a toplistások. A hatás fokozható, ha autós vagy állatos összeállítást választunk.

Favonat


Azt hiszem, nem is tudtam volna létezéséről, ha az egyik kedves baráti házaspár meg nem látogat, és nem levakarhatatlan mosollyal az arcán büszkélkedik a gigaszettel, amelyet akciósan még épp elcsíptek az egyik nagyáruházban. Az még nincs eldöntve, hogy ebben az évben pusztán apuka fog-e vele játszani, de ismerősi körben egyértelműn dobogós ajándék a favonat.


Bújj, bújj


Amikor idén nyaralás előtt kardoskodtam az UV-sátor mellett, a férjemnek egy szava nem volt. Csodálkoztam is, hogy milyen könnyen beadja a derekát - aztán otthon mindent megértettem. Az ajtót nem csuktuk be még magunk után, amikor ő már állította is fel a sátrat a nappaliban... Aztán ott ültek benne boldogan a gyerekkel, ki sem lehetett őket robbantani egész este. Mert a bunker, az örökzöld. Na jó, a lányok is bebújhatnak néha...

Ha szeretnétek még elmélyülni advent és karácsonyi témában, akkor megtehetitek:
 • Adventi tartalmak
 • Karácsonyi cikkek
 • Karácsonyi menü
 • Karácsonyi készülődés
 • Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink

  Legjobb cikkeink a témában

  Hozzászólások

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék