Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mit tartsunk a házipatikában?

2008. január 28.

Forrás: Kismama magazin

Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, hogy baj esetén minden kéznél legyen!

Kisebb sérülések ellátásához elengedhetetlen a steril gézlap, pólya, leukoplaszt, fertőtlenítő (Betadine), sebtapasz. Mindezt kis dobozban, könnyen elérhető helyen, ollóval együtt tároljuk. Bajban kevésbé tudunk gondolkodni, mindent készítsünk össze előre!
- Rovarcsípés, kisebb égés hűsítésére Irix vagy Panthenol spray. Mindig legyen otthon Fenistil gél csípés, csalánkiütés, viszketés csillapítására. A kisbabáknál használatos popsikrém (unguentum infantum) később is jól jön: hasmenés, nehéz széklet esetén, kipirosodott szeméremtest, herezacskó bekenésére. Kisebb horzsolásokra, kidörzsölt bőrre hatásos hámképző a Neogranormon kenőcs.
- Homeopátiás készítményekből érdemes előre összeállított házipatikát vásárolni, ebben számos mindennapos panasz ellenszerét megtaláljuk, használati útmutatóval együtt.
- A kúpokat rendszerint a hűtőben tartjuk: a lázcsillapító kúpok szavatosságát és adagját gyakran ellenőrizzük, mert jobb, ha nem betegség idején, éjszaka derül ki, hogy már nem használható. Láz- és fájdalomcsillapító tabletta mindig legyen otthon.
- Hasmenés kezelésére tartsunk otthon Smecta port.
Házipatikánk folyamatosan bővül: az egyes betegségek esetén használt gyógyszerekből rendszerint marad. Ezeket őrizzük meg, de írjuk rá a dobozra, mikor és mire használtuk. Időről időre ellenőriznünk kell, mi fogyott el, mi felett járt el az idő. A gyógyszertárakban a kevésbé forgalmas délelőtti órákban kérésünkre szívesen átvizsgálják házipatikánkat.
A gyógyszeres dobozt olyan helyen tartsuk, ahol még székre állva sem éri el a gyerek!
Házipatikánk rendszerint folyamatosan bővül a betegségek után megmaradó gyógyszerekkel. Dobozukkal és használati utasításukkal együtt a szavatossági idő lejártáig megőrizhetjük őket, de lázcsillapítón kívül egyiket se adagoljuk saját elhatározásunk alapján. Alapvető gyógyszer a kisgyerek életkorának megfelelő lázcsillapító (kúp, csepp, szirup vagy tabletta formájában), ez mindig legyen otthon, és utazáskor is vigyük magunkkal a lázmérővel együtt. A kiszáradás veszélyével járó bélfertőzéseket ne próbáljuk a házipatika maradványszereivel kezelni, forduljunk inkább orvoshoz! Náthára sajnos mindig számíthatunk: az orrcseppet, orrkenőcsöt ne felejtsük otthon. A kúpokat, kenőcsöket kis hűtőboxban tároljuk, nehogy a meleg kocsiban elolvadjanak. Ügyeljünk a szavatossági időre, a kúpok nem állnak el sokáig!

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék