Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mama gyorsétterme: Amerikai palancsinta almával, fahéjjal, juharszirupppal

2012. május 25. | Frissítve: 2016. június 23.

Forrás: babaszoba.hu

Mikor ráérősek a reggelek, süthetsz a családnak egy-egy finomságot. Kevesebb idő, mint gondolnád.

Szidhatjuk az amerikai kultúrát, amiért rontja a világ étkezési szokásait, de lehet ezt jól is csinálni, ha az ember a félkész porok helyett tiszta alapanyagokkal próbálkozik.
Hozzávalók: (Az én konyhámban többnyire minden bio - azaz vegyszermentes - és teljes kiőrlésű, de természetesen lehet finomlisztet és nem biotermékeket is használni.):
egy biotojás egy bögre bio zabtej
egy bögre teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt
egy bioalma
egy kávéskanál szódabikarbóna
három evőkanál extra szűz olívaolaj
egy evőkanál biovaj
egy evőkanál őrölt fahéj

Amerikai palancsinta almával, fahéjjal, juharszirupppal

A tojást a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, hozzádolgozom a szódabikarbónát és az olajból két evőkanálnyit. A serpenyőben felhevítem a maradék olívaolajat. Amíg melegszik, egy nagylyukú reszelőn lereszelem az almát, és a palacsintatésztához keverem. A palacsintákat merőkanálnyi adagokban kisütöm. Minden megsült rétegre vajat kenek, és meghintem őrölt fahéjjal.
Az utolsó réteget nyakon öntöm a juharsziruppal, és tálalom. Ha valaki szeretné, akár még tört mandulával vagy dióval is megszórhatja a palacsintákat. Frissen facsart narancslé kíséretében pompás reggeli gyereknek, felnőttnek egyaránt.
További recepteket itt találsz.

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék