Kisgyerek

Könyvekkel a világ körül

Egész nap az oviban, iskolapadban gubbaszt a gyerek? Nincs időtök utazgatni? Most körbejárhatod a világot a nappaliban ülve, esti mese közben, vagy az olvasókuckódba kucorodva.
2016. Október 19.

Pipp és Polli a tengernél jár, Milu a lovagok között jár, Panni osztálykirándulásra megy a tanyára, Misi az Alma utcából előbb a Balatonra, aztán a suliba szalad, a Két kis dinó, Trikó és Nyamm Krétára repülnek az ókorba, Matyi és Sári pedig végiglátogatják az összes kontinenst.

Ha pedig kinőttétek a meséket, akkor ott van Az osztály vesztese, amivel más gyerekek lelkébe és fejébe láthatsz, újraélheted a sulis konfliktusokat és szurkolhatsz, hogy kiderüljön, ki a tettes. A Pantherában pedig öt gyerekkel izgulhatsz, hogy kiszabaduljanak a hegy fogságából, és legyőzzék a gonosz, kapzsi ellenséget…

A legkisebbeknek

0-3 éveseknek

Bartos Erika: Bogyó és Babóca lapozók

Könyvekkel a világ körül

Könyvekkel a világ körül

Bogyó és Babóca után most Pihe, Baltazár, Gömbi is Vendel megérkezett lapozó formájában a legkisebbek rajongóknak. Gömbi kedvenc virágaival, Baltazár szerszámaival, Vendel kedvenc sportjával és Pihe gyümölcseivel ismerkedhetnek meg. A kis lapozók egy egész univerzumot rejtenek, szókincsfejlesztésre is kiválóak!

Megjelenés: 2016. szeptember

Axel Scheffler: Pipp és Polli – Az új barát

Könyvekkel a világ körül

Axel Scheffler népszerű sorozatának új kötete a féltékenység témakörét járja körbe, és egyszerűen vezeti rá a kicsiket a megoldásra. Most Pipp és Polli a tengerpartra mennek, ahol Pipp rögtön mással kezd játszani. Vajon sikerül megmenteni a barátságukat? Pipp és Polli mindent megold!

Megjelenés: 2016. szeptember

Kárpáti Tibor: Puszi, nyuszi!

Kárpáti Tibor fantáziája kiapadhatatlan, ha vicces köszönésekről és állatokról van szó. Ebben az ajándékkönyvben közel ötvenféle köszönést találunk, a szerző-grafikus zseniális rajzaival. Csoki, maki! Üdvöz, légy! Puszi, nyuszi!

Könyvekkel a világ körül

Megjelenés: 2016. szeptember

Óvodásoknak

3-6 éveseknek

Dániel András: Kuflik a hóban

Könyvekkel a világ körül

Azt hihetnénk, hogy télen igazán unalmas az elhagyatott rét, a kuflik szomorúan gubbasztanak a kufliüregeikben meleg teát hörpölgetve…

Nem! Titusz és Pofánka kalandra éhesen felkerekednek, hogy jóbogyót szerezzenek a rét egy eldugott zugában.

Ám a behavazott réten nem egyszerű hazatalálni. Minden hókupac alatt valami más rejtőzik!

Arról nem is beszélve, hogy a tavasz beköszöntével milyen furcsa látogató érkezik a kuflikupachoz. A szőrös kis állatot Pofánka rögtön a szívébe fogadja, és Bruminak kereszteli – ám Brumi nem mindig marad olyan édes apróság, mint első nap…

A sorozatban megjelent:

Egy kupac kufli

A kuflik és a nagy eső

Szerintem mindenki legyen kufli!

Jó éjszakát, kuflik!

Megjelenés: 2016. szeptember

Bartos Erika: Bogyó és Babóca rollerezik

Könyvekkel a világ körül

Csupa gurulás ez a két mese! Az első történetben Egon rollert épít, a másodikban Babóca szilvás gombócot főz. Baltazár és Vendel versenyezni kezd: vajon ki tud több gombócot enni?

A versengés és a vita része a gyerekek mindennapjainak: Bogyó és Babóca segít megtanulni, hogyan lehet kibékülni, bocsánatot kérni és megbocsátani.

Megjelenés: 2016. szeptember

Susanne Weber: Palkó és apa

illusztrálta: Susanne Göhlich

Könyvekkel a világ körül

Ha mindig csak egy apró kis történet fér bele az estébe, vagy az a legfontosabb a nyugodt estékben, hogy a nap történéseit nyugodtan át lehessen beszélni, akkor ez a könyv tökéletes. Egy ovis kisfiú, Palkó és az apukája minden hétköznapi kalandot együtt élnek át, és könnyedén oldják meg a problémákat, hogy mit egyenek, menjenek-e oviba és kinek legyen igaza.

Megjelenés: 2016. október

Rófusz Ferenc – Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Könyvekkel a világ körül

Az Oscar-díjas Rófusz Ferenc meséje, a rajzfilm után végre könyv formájában is megjelent! Az ovisok a hoppikkal együtt készülődhetnek a szülinapokra, a gyereknapra vagy a karácsonyra! A hoppik dolga arról gondoskodni, hogy a világ különböző tájain minden fontos esemény fergetegesen alakuljon!

Megjelenés: 2016. szeptember

Pungor András: Zozi mindig hazajön

ill. Horváth Molnár Panna

Könyvekkel a világ körül

Ismerős az érzés, amikor elveszítitek hazafelé a gyerek legkedvesebb plüssállatát, rongyocskáját, cumiját? Zozi Tomi alvós zoknija. Apu szerint csak egy büdös zokni – pedig Zozi mindig tiszta és illatos. Piros, kék, sárga csíkjai vannak, ezért Zozi pontosan olyan, mint a szivárvány. Régen volt párja is, de az elveszett. Most már Tomi a párja. Vele alszik, vele megy az óvodába, vele megy Szofihoz, a szomszéd kislányhoz.

Kisiskolásoknak

6-10 éveseknek

Gévai Csilla: Amíg kirándulunk – Most én olvasok! 2. szint

ill. Baranyai b. András

Könyvekkel a világ körül

A Most én olvasok!-sorozatban Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert és megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy különböző nehézségi szinten.

A második kötetben Panniék osztálykirándulásra mennek: megtudják, hogy milyen egy igazi tanya. Lovagolnak, bográcsban főznek, kertészkednek, sőt, még egy éjszakai bátorság¬próba is szóba kerül…

Megjelenés: 2016. október

Finy Petra: Milu a lovagok között- Most én olvasok! 4. szint

ill. Pásztohy Panka

Könyvekkel a világ körül

Finy Petra köteteiben a főszereplőink továbbra is Milu, Kamilla, no meg Bátor és Buci, az időutazók! Jártak már Egyiptomban, Görögországban, az indiánok között – a negyedik kötetben a lovagok közé, Artúr király udvarába repíti őket az időfüst. Feladatuk nem kisebb, mint Ginevra királyné kiszabadítása Merficio fogságából.

Megjelenés: 2016. október

Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

ill. Mészely Ilka

Könyvekkel a világ körül

Misi egész nyáron Naninál nyaralt Balatonon. Még szerencse, hogy a barátai, Kamilla és a Marosiék mind meglátogatták, így nem unatkozott, miközben várta az iskolát. Mert Misi szeptembertől elsős lett, és most már egy iskolába jár az összes házbeli gyerekkel! Kivéve persze Pirost, aki hiába még csak ovis, nagyon jó barát. De hogy találja meg a helyét Misi az iskolában? Megmaradnak-e a régi barátságok? Utaznak-e még együtt a tandemen és játszanak közösen az udvaron? Mert az igaz, hogy Misinek kicsit élénk a fantáziája, de nagyon is helyén van a szíve, és a legfontosabbak a barátai: az Alma utcai banda!

Megjelenés: 2016. szeptember

Berg Judit: Két kis dinó Krétán

illusztrálta: Kőszeghy Csilla

Könyvekkel a világ körül

Ki ne emlékezne Trikóra (görög nevén Trikorsz) és Nyammra? Ők az időutazó kisdinók a zsírkrétakorból. A két kis dinó-sorozat negyedik részében Kréta szigetén élnek. És ha azt is eláruljuk, hogy Ariadné királykisasszony palotájában vendégeskednek, már azt is tudjátok, hogy ez nem a mai Görögország…

Megismerkedünk az ezermester Daidalosszal, kelekótya fiával, Ikarosszal, és az is kiderül, hogy a palota egy labirintust rejt, mélyén a félelmetes Minotaurusszal. Még szerencse, hogy Trikónak olyan zseniális ötlete támad, melynek segítségével nem tévednek el a labirintusban. Hiszen csak egy fonalgombolyag kell hozzá!Kalandos, vicces és tanulságos időutazás az ókori Görögországba Berg Judittól, a Rumini szerzőjétől – kezdő olvasóknak.

Megjelenés: 2016. október

Milos Macourek: Matyi és Sári a világ körül

ill. Adolf Born, ford. Kocsis Péter

Könyvekkel a világ körül

Matyi és Sári a harmadik béből, Jonatán kutya, no és a varázslatos telefonkagyló: minden adott a nevetéshez és az elképesztő kalandokhoz!

Aki esetleg nem tudná, Matyi és Sári tulajdonában egy olyan telefonkagyló van, ami bármilyen kívánságukat teljesíti. Nem csoda hát, hogy jártak már a jégkorszakban, találkoztak Leonardóval, sőt, emberrablókat is fogtak. Ebben a részben Párizsban Vilma nénit, az Északi-sarkon Torockai Leopold professzort mentik meg, fürdenek az Amazonasban és Jonatánból majdnem hollywoodi sztárt csinálnak. Ahhoz sem hiányzik sok (ha nem lenne az az átkozott Horácsek és Pacanda!), hogy „jelentős mértékben hozzájáruljanak az emberiség fejlődéséhez”.

Zseniális szöveg, zseniális rajzok, sok-sok nevetés a cseh gyerek¬irodalom legnagyobbjaitól: immár negyedszerre.

Már megjelent:

Matyi és Sári az iskolában

Matyi és Sári nyaral

Matyi és Sári mindent megold

Könyvek kiskamaszoknak

9-14 éveseknek

Kertész Erzsi: Panthera – A hógömb fogságában

ill. Bernáth Barbara

Könyvekkel a világ körül

Az egész csak egy hegymászó szakkörnek indult… A titokzatos, párduc alakú hegy, (a Panthera), egy csapat gyerek (Gekkó, Vince, Hétfejű Helga, Virág, Noémi, na és persze Kismukk, aki az egész történetet feljegyzi az utókornak), a kezdetektől fogva gyanús hegymászó (Meredek Johnny), egy talpraesett portás néni (Jolika), és egy igen furcsa szerkezet, ami bárkit és bármit tetszőleges méretűvé tesz…

Egy izgalmas és vicces kalandregény kiskamaszoknak.

Rumini után, Időfutár előtt!

Megjelenés: 2016. október

Bjorn Sortland: Kepler 62 – A visszaszámlálás

ill. Pasi Patkinen, ford. Petrikovics Edit

Könyvekkel a világ körül

Ari és Joni, miután teljesítették a világ legnehezebb számítógépes játékát, részesei lehettek a rejtélyes küldetésnek, amely a Kepler62 naprendszerben keres lakható bolygókat. De vajon miféle titokzatos bázisra érkeztek és kik lesznek társaik a hosszú úton? Marie, a világ leggazdagabb fegyvergyárosának elkényeztetett, de magányos lánya is a bázison van. Ő -ugyan nem oldotta meg a feladványt, de megfizetett érte. Hiszen pénzen bármit meg lehet venni. A három gyerek tudni akarja, mit titkolnak előlük. Vajon a bázis egy nagyszerű küldetés kiindulópontja vagy szánalmas börtön? Ki kell deríteniük…

Megjelenés: 2016. szeptember

Wéber Anikó: Az osztály vesztese

Könyvekkel a világ körül

Az éjszaka leple alatt furcsa kép kerül az osztály facebook oldalára: esetlen alak minion-jelmezben, felette a falra írt felirat: Az osztály vesztese! Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. gyerek életét ismerjük meg mindenestül, miközben velük izguljuk és szorongjuk végig ugyanazt a pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. Vajon ki tette és miért?

Megjelenés: 2016. szeptember

Forrás: Pagony Kiadó