Terhesség hétről hétre

Kefires-kapros tökfőzelékRégi receptek új köntösben

2012. július 12.

Forrás: babaszoba.hu

A tökfőzelék, a spenót, a gomba, a kapor általában örök mumus a gyerekeknél. De itt az új verzió, ami rántás nélkül készül, kefirrel, zsenge tökből. A gyerekek imádni fogják.

Hozzávalók

2 deka vaj
1 csomó újhagyma
két gerezd fokhagyma
egy közepes spárgatök

frissen őrölt bors
1/2 teáskanál méz
2 deci kefir
egy nagy csokor friss kapor




A vajat kis lángon megolvasztom, a hagymát megtisztítom, megmosom, feldarabolom, a fokhagymát megpucolom, lereszelem, és mindkettőt hozzáadom a vajhoz. Amíg a hagymák dinsztelődnek, meghámozom a tököt, kivágom a puha magházat, nagylyukú reszelőn lereszelem a húsát, aztán hozzákeverem a hagymákhoz. Kevés sót, borsot adok hozzá, lefedem, és 10-12 percig párolom a saját levében. Amikor a tök már félig puha, enyhén roppanós, akkor elzárom alatta a gázt. Ha nem szeretném, hogy hígabb állagú maradjon, a felét pürésíthetem, majd hozzákeverem a kefirt, a mézet és a felaprított friss kaprot, de én szeretem így - csak semmi rántás! Ha főzelék helyett mártásként szeretném kínálni, akkor az egészet simára turmixolom. Tálalhatom melegen vagy hidegen, forró, grillezett csirkefasírttal, csevapcsicsával, faszénen sült tarjával vagy csirkemellel.

További recepteket itt találsz.

Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink

Legjobb cikkeink a témában

Hozzászólások