Kisgyerek

Karácsonyi mobilalkalmazások kicsiknek

Természetesen az okostelefonon kívül számtalan izgalmas karácsonyhoz kapcsolódó játék van kicsiknek, de néha egy kis időre ezek az alkalmazások is lehetne szórakoztatóak.
2012. December 13.

A telefont minden gyerek szereti nyomkodni – de az okostelefonban az a jó, hogy nem csak a sima billentyűzettel lehet játszani, de millió olyan programot lehet rá letölteni, amelyek nem csak szórakoztatnak, de még tanítanak is – és ami a legjobb, a legtöbbször fizetni sem kell érte!

Beszélős

A gyerekek számára igazi varázslat visszahallani a saját szavaikat – és még jobb, ha a Télapóval lehet beszélgetni. A mikrofon felveszi a beszélő hangját, majd Mikulás szájmozgásával, kicsit eltorzítva visszajátssza. De nem csak ennyit tud ez az app, a Télepót még csikizni, böködni, simogatni is lehet, mindenre máshogyan reagál. A felvett szöveg elmenthető, és akár el is küldhető, mint beszélő, telefonos képeslap – a nagymamák imádni fogják!

Talking Santa (Android, iPhone)

Dekorálós

A karácsony lényege a díszítés – és ebbe már az egészen kicsik is szívesen beszállnak. A hagyományos sütidekorálós, fenyődíszítő programok mellett van olyan, ahol Télapót lehet átöltöztetni, de a fiúknak akár szánkó felturbózósat is találhatunk!

Make Me Santa (iPhone)

Xmas Dress Up (Android)

My Xmas Tree (Android)

Christmas Cupcakes (iPhone)

Gingerbread Dress Up (iPhone)

Toca Hair Salon Christmas Version (iPhone)

Pimp Santa Sleigh (Android)

Színezős

Színezni minden gyerek szeret – de kicsi korban még nagyon nehéz a vonalak között maradni, így sokkal több sikerélményt jelent amikor csak klikkelgetni kell a szép eredményért. Sok-sok sablon, tucatnyi szín, megunhatatlan móka.

Christmas Coloring Book (iPhone)

Christmas Coloring Book (Android)

Zenélős

A karácsony nem lenne igazi muzsika nélkül – a gyerekek is szívesen dúdolják, dalolják, vagy akár el is játsszák a dalokat, ha megfelelő hangszer kerül a kezükbe – jelen esetben a telefon maga. Christmas Song Collection (iPhone)

Piano Christmas (Android)

Toddler Christmas Sing-A-Long (Android)

Emlékezős

Meglepő módon sok gyerek már kétéves kortól érti és szívesen játssza a klasszikus memory-t, aminek számtalan játékverziója van – karácsonykor Télapó, hópihe, ajándék és cukorka van a kártyák alatt.

Memory Christmas (Android)

Xmas Memo (Android)

Egyensúlyozós

Az egészen kicsik a gombokkal még nehezen tudnak egy figurát irányítani, de vannak játékok, ahol ez nem is kell, csak jobbra-balra dönteni a telefont és a Télapó fut, szalad és néha bizony leesik a szánkóról.

Santa in Trouble (Android)

Santa Roll (Android)

Vicces

Néha a legnagyobb sikerük azoknak a játékoknak van, amelyeket nem is kicsiknek készítettek. Nagy móka forrása lehet például, ha az éhes Télapó a sütik után rohangál, vagy ha a Mikulás sapkás malacok el akarják rabolni az ajándékokat.

Hungry Santa (Android)

Greedy Pigs Xmas (Android)

Hangoskönyvezős

Ez az interaktív mesekönyv angolul készült, de a szöveg kikapcsolható, ha a Read it myself funkcióra kapcsol az ember, de arra is van lehetőség, hogy apa vagy anya felvegye a saját hangját és azt a mesélt hallja vissza a képeskönyv nézegetés közben. Ám a néma verziós sem unalmas, a képeken bármit megérint a gyerek, minden mozog, ugrál, nevet, zenél.

Christmas Tale (Android)