Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Játsszunk "állatkertesdit!"

2008. január 26.

Forrás: Kismama magazin

Gyakran kényszerülünk rossz időjárás, betegség, vagy más okok miatt a négy fal közé. Ilyenkor érkezik el igazán a szerepjátékok ideje!

Menjünk például állatkertbe! Gyűjtsük össze a lakásban fellelhető plüssállatokat és sok-sok építőkockát, amelyekből "ketrecet" építhetünk az állatkert lakóinak. Játékunk során számtalan információt, ismeretet adhatunk át gyermekünknek:
- Először is az állatkertbe el kell valahogyan jutni. Használhatjuk a gyermek kisautóit, biciklijét, motorját, de székeket egymás mögé rakva könnyen előáll a busz is, amit nagy örömmel vezet az aprónép, főleg akkor, ha utasunk is akad.
- Az állatkert bejáratánál jegyet kell vennünk. Ekkor megtaníthatjuk a "Kérem!", "Köszönöm!", "Tessék!" szavakat.
- A ketrecek építése során ne felejtsük el a vadállatokat jól elkülöníteni a szelídebbektől és a háziállatoktól! Ne felejtsük el megmagyarázni, hogy miért tesszük ezt!
- Töltsünk meg vízzel egy kisebb műanyag kádat vagy edényt! Máris kész az akváriumunk, amibe műanyag kacsákat, halakat tehetünk.
- Egy-egy állatot megszemlélve utánozhatjuk annak hangját, mozgását, megbeszélhetjük, mivel táplálkozik, hol él, milyen a színe. (A játékállatok színe rendszerint eltér a valóságostól, beszéljünk erről is gyermekünkkel!)
Mondjunk versikét, énekeljünk dalokat az állatoknak! A cica bizonyára "nagyon boldog lesz", ha elénekeljük neki a "Cirmos cica, haj"-t, a bocinak énekelhetjük a "Boci, boci, tarká"-t, a maci pedig a "Brumm, brumm, Brúnó"-ra fog táncra perdülni.

Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék