Kisgyerek

Hüvelyk Matyi, Pici Pocok

A kisgyerek könnyen elveszti a türelmét. A várakozás hosszú percei alatt (étteremben, orvosnál, közlekedési dugóban) szórakoztassuk rögtönzött bábokkal.
2008. Január 23.

Mutatóujjunkat dugjuk át egy szalvéta vagy papír zsebkendő közepén. Rendezzük a papírt szoknyává, ujjunkra rajzoljunk szemet, szájat – máris kész egy kislányalak. Hadd nevezze el kisgyerekünk, nekünk csak mozgatnunk kell, no és izgalmas történetet kitalálnunk hozzá.

Vágjunk ki keménypapírból (például poháralátétből) egy mackóformát a törzséig. A hasa alján vágjunk ki két lyukat, hogy mutató- és középső ujjunk beleférjen. Dugjuk be az ujjunkat, és lépegessünk vele, mintha az lenne a maci lába. Ugyanezt elkészíthetjük balett-táncos formával is, még érdekesebb lesz, ahogy ujjaink “balettoznak”.

Húzzunk kézfejünkre papírzacskót. Bármilyen termetes alakot rárajzolhatunk (kalózt, oroszlánt, elefántot), mozgatással és a hozzá illő hanggal megelevenedik.

Színes anyagmaradékokból, kesztyűujjakból egész bábszínházat készíthetünk: állatkertet vagy a kisgyerek kedvenc meséjének szereplőit.

Ezek is érdekelhetnek:

  • Játék és lélek: árulkodó, mivel és hogyan játszik a gyerek
  • Nem szereti, ha mesélek neki!
  • Ismerd fel a természetét!
  • 10 benti játék télen
  • Forrás: Kismama magazin