Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyümölcsös finomságok

Szerző: Windisch Adrienn dietetikus

2011. július 23. | Frissítve: 2016. július 19.

Forrás: Avantgarde BC Kft.

Használd ki a nyár gazdagságát, és ügyelj arra, hogy egyetlen nap se múljék el gyümölcsevés nélkül!

Gyümölcsös finomságok

Recept: gyümölcsös tejturmix


Hozzávalók egy adaghoz:
  • 100 g málna (bármilyen szezonális gyümölcsöt felhasználhatunk)
  • 150 ml tejalapú ital (ami lehet tej, zabtej, rizsital vagy tejalapú gyerekital)
  • kiskanál zabpehely, ha kiadósabbá szeretnénk tenni
  • Turmixgépben vagy botmixerrel egyszerűen turmixoljuk össze az alapanyagokat. Ha a gyümölcs nem elég édes, egy darabka jó érett banánt is beletehetünk.

    Recept: mediterrán gyümölcsleves

    Hozzávalók négy személynek:
  • 500 ml natúr joghurt (krémes)
  • kb. 2dl narancslé, 2-3 db őszibarack
  • 500g vegyes bogyós gyümölcs (ribizli, szeder, málna, áfonya stb.)
  • A meghámozott őszibarackot alaposan össze turmixoljuk a joghurttal, majd felöntjük a narancslével a kívánt íz és állag eléréséig. Minél érettebb barackot választunk, annál kevésbé kell utólag édesíteni, de ha szükségét érezzük, 1 éves kortól tehetünk bele egy kevés mézet is. Az így elkészített lébe tesszük a megtisztított vegyes gyümölcsöt. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, így kellemesen hűsítő, vitamindús levest kapunk.

    Recept: gyümölcssaslik, kétféleképpen


    A nyársakban az a jó, hogy mutatósak, egyszerűen elkészülnék, és tetszés szerint variálhatóak. Ha főfogásként akarjuk kínálni, felváltva húzzunk rá a fa pálcákra a kockára vágott, enyhén besózott csirkemellet és a közepes darabokra vágott gyümölcsöket, például almát, körtét. Ezután, már csak annyira a dolgunk, hogy sütőbe téve néha megforgatjuk a grill alatt. A gyümölcsök "szomszédsága" pikáns ízt ad a húsnak.
    A grill gyümölcs desszertnek is kiváló. Ennek az elkészítéséhez felhasználhatunk például epret, szőlőt, ananászt is. Egy kanál mézet keverjünk össze egy kis vízzel, ebbe forgassuk bele a kockázott gyümölcsöt még a nyársra húzás előtt. Grillezés után az édes folyadék hatására enyhén karamellás íze lesz a gyümölcsöknek.
    Vigyázzunk, hogyha elkészültek a nyársak, a gyerekeket soha ne hagyjuk felügyelet nélkül enni, az egészen kicsiknek pedig szedjük le a falatokat a kistányérjukra.
    Kapcsolódó cikkeink:

    Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink

    Legjobb cikkeink a témában

    Hozzászólások

    Támogatóink ajánlatai

    h i r d e t é s

    Facebook

    Szponzorált hirdetések

    Legkeresettebb címkék