Kisgyerek

Fogyj együtt Adrival! 4. rész

Adri három kilóval maradt adós magának, mi azonban tökéletesen elégedettek vagyunk vele. Megint sikerült bizonyítani, hogy egy kétgyerekes édesanya is le tud fogyni koplalás nélkül.
2009. Július 28.

Névjegy: Steklovits Adrienne (29) mérnök

Gyerekei: Máté (3 és fél éves), Márk (1)

Férje: Steklovits Balázs (29) mérnök

Súlya, amikor megismertük: 68 kiló

Most: 57 kiló

Emlékeztek, Adrit a májusi Kismamában mutattuk be. Ő az az anyuka, aki megelégelte, hogy még mindig 14 kilóval több a versenysúlyánál, ezért arra vállalkozott, hogy segítségünkkel megszabadul gömbölyded formájától.

Bár nekünk is vannak elképzeléseink az egészséges fogyásról, mégis inkább szakemberekre bíztuk Adri alakjának formálását. A Lite Wellnesst kértük fel, hogy legyen partnerünk.

Beindult a gépezet

Manuálterapeuta mérte fel Adri izmainak állapotát, dietetikus tervezte meg étrendjét, személyi edző, aki egyben gyógytornász is, állította össze heti tornaadagját, dolgoztatta meg a gépeken, talajon, labdán, minden lehetséges módszert bevetve, hogy hibátlan alakú nővé formálódjon kezei között.

A számok tükrében

Április 10-én, az edzések megkezdése előtt Adri minden porcikája mérlegre került. A határidő végén, július 7-én (egy héttel lapzártánk előtt) ismét. Edzője kis táblázatban foglalta össze az eredményt.

április július

Súly (kg) 68 57

Mellbőség (cm) 100 96

Alkar (cm) 26 26

Felkar (cm) 31 29

Derék (cm) 85 68

Csípő (cm) 103 93

Comb (cm) 61,5 53

Vádli (cm) 39 36

Így látta az edző

– Adrival öröm volt dolgozni – szögezi le Tamás Vera. – Hogy egy kétgyerekes anya három hónap alatt egyetlen órát sem mond le, már eleve ritkaság. Azt is jelzi, hogy a gyerekei is egészségesek. Ráadásul Adri ide, a Lite gyerekmegőrzőjébe hozta mindkét fiát, mert csak így tudott hetente négyszer másfél órát szánni magára. Ennek ellenére reggel kilenckor már a tornateremben állt munkára készen, pedig az óra megkezdése előtt még megszoptatta a kisebbik fiát. Sosem kért felmentést. A gyakorlatokból még többet, még nehezebbet szeretett volna, de amikor elmagyaráztam, miért nem teszünk vele jót, ha nagyobb súlyzót használ, ha gyaloglás helyett fut, elfogadta. Egyedül az evéssel voltak problémái, de mára azt is megoldotta.

Megszólal az érintett

Kérdezni sem kell, hogy érzi magát, csak ránéztek a fotóra, és látjátok, tudjátok.

– Sajnálom, hogy vége! Nagyon élveztem az edzések minden pillanatát, jó volt érezni, ahogy erősödöm, ahogy egyre többet bírok és egyre könnyebben megy. Sokkal több nehézséget okozott viszont az újfajta táplálkozási rend elfogadása. Nem a minőség és a mennyiség betartásával volt gondom, hanem hogy háromóránként egyek, amit szintén Vera sulykolt belém. Mostanra értem el, hogy már megéhezem, amikor elérkezik az idő. Az viszont könnyebbség volt, hogy az étrendet, amit Verától kaptam, és amit a Kismamában közöltetek is, nem kellett szóról szóra betartani. Inkább csak elveket fogalmazott meg, amit magam variálhattam. Nem mellesleg jegyzem meg, hogy Márkot még mindig szoptatom, s több a tejem, mint három hónappal ezelőtt!

Most előttem a nyár, a gyerekekkel rengeteg programot tervezünk. A Tisza-tónál van házunk, lovagolni fogok Mátéval együtt. És futni, kocogni. Vera ellátott tanácsokkal, otthon végezhető gyakorlatokat írtunk fel. Ősztől visszatérek a Lite-ba Verához, hetente két alkalmat muszáj kispórolni a kosztpénzből, mert soha többé nem akarok kövér lenni!

Lite-tipp

Csoportos órák szülés után

Amikor a személyi edző segítségével megtanultad már pontosan kivitelezni és alkalmazni azokat a gyakorlatokat és mozdulatsorokat, melyek segítettek visszanyerni alakodat a szülés után, akkor már biztonsággal járhatsz csoportos órákra, melyekkel fenn tudod tartani az elért eredményeket, alakodat.

Nézzük a választékot! A preventív gerinctorna-, pilates-, well ball-órák abban segítenek, hogy a gerincet stabilizáló izmokat erősítsd és nyújtsd. A stretching- és jógaórák látogatásával fokozhatod izmaid és ízületeid rugalmasságát, a BodyART, Full Wellness, NIA és BodyArt meet pilates-órák alatt növelheted az erődet, egyensúlyozó- és koncentrálóképességedet, mozgékonyságodat.

A különböző táncos és koreografált órák alatt, mint a dance aerobik, a koreografált dance-step, az aerodance, erősítheted szív- és érrendszeredet, valamint légzőszerveidet és koordinációs képességeidet.

Az erősítő és állóképesség-fejlesztő órák közé tartoznak a különböző típusú alakformáló és zsírégető tornák, a kondi, a sztepórák vagy a köredzés. Kifejezetten az állóképességet fejleszti a spinningóra.

A Lite Wellness Clubban mindezen óratípusokat szakértő, magasan képzett oktatók vezénylik, akikhez nyugodtan fordulhatsz bővebb információért.

www.litewellness.hu

Forrás: Kismama magazin