Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fejlesztenéd a memóriád? Irány a konditerem!

2017. január 3.

Forrás: Medipress

A testmozgás kedvez a rövidtávú memóriának - derül ki a British Psychological Society friss felméréséből.

Az aerob testmozgás jót tesz a memóriának


A szakemberek két olyan kísérletet elemeztek, amelynek során egészséges és aktív résztvevők szavak listáját kapták, amelyeket el kellett sajátítaniuk. Ezeket aztán hol edzés előtt, hol után kellett felmondaniuk, illetve pihenés előtt és után. Maga a testmozgás 30 perc visszafogott intenzitású biciklizést jelentett.
A kutatás egyértelműen bizonyította, hogy a legjobb eredmények akkor születtek, amikor közvetlenül az elsajátítást követően kerültek felmondásra a szavak, méghozzá egy edzéssel a tanulási folyamat előtt. Ha a résztvevőknek 30 percet kellett várniuk a felmondás előtt, a tanulás előtti testmozgás szintén hatékonyabb eredményeket hozott, mint amikor az önkéntesek pihentek mozgás helyett.
"A tanulási folyamat előtti aerob jellegű mozgás fejleszti a rövidtávú memóriát. Tanulás előtt érdemes edzeni, az eredmények így mindenképpen jobban lesznek. Érdekesség, hogy azok, akik az edzés miatt jobban emlékeztek, nem követtek el több hibát, tehát a figyelmük is megmaradt a tanulási folyamat közben" - mondja a kutatást vezető Dr. David Marchant.

Hozzászólások

A család kedvenc robotja (X)

Gyerekkoromban imádtam a Mikrobi című rajzfilmet. Mindig arról ábrándoztam, hogy milyen szuper lenne, ha Terka nénikénk helyett ránk is egy ilyen robot-dadus és tanár vigyázna.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék