Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egészséges nasi gyerekeknekGyümölcsös finomság, hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2015. szeptember 3. | Frissítve: 2017. március 13.

Forrás: babaszoba.hu

Hamar megtanultuk, hogy a gyerekeimmel innivaló és valami rágcsa nélkül nem érdemes útnak indulni.

Amikor még nem voltak gyerekeim, egy kis kézitáskában elfértek a motyóim, ha egy kis sétára, moziba, ügyintézésre, vagy vásárolni indultam. Aztán mikor megszülettek, hamar rájöttünk, hogy szükségünk van egy XXXL méretű, feneketlen táskára, ami természetesen csak a legszükségesebb túlélő felszerelést tartalmazta: törlőkendőt, pelenkát, pelenkázó alátétet, váltóruhát, textilpelust, csörgős játékot, később homokozó felszerelést, napvédőt, sebtapaszt, fertőtlenítő kendőt, esőkabátot, kardigánt, kedvenc játékot, napvédő krémet...
És azt is hamar megtanultuk, hogy innivaló (tea, víz), és valami rágcsa nélkül nem érdemes útnak indulni, mert hiába evett, ivott a gyerkőc elindulás előtt, sokszor még az utca végéig sem értünk el, máris megéhezett, megszomjazott.
Ha nem akarjuk ilyenkor édességgel tömni a gyerekeket, érdemes valami egészségesebb nassolnivalóval készülni, gyümölccsel, kölesgolyóval, vagy ezzel a banános sütivel, ami semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz, mégis kellemesen édes nasi. Uzsonnára, tízóraira is kiváló.

Hozzávalók:

  • 2 db érett banán
  • finom zabpehely (kb. egy-másfél bögrényi)
  • Fél körte, vagy alma: reszelve
  • Csupán erre a három hozzávalóra van szükség

    A banánt villával alaposan összetörjük, majd mehet hozzá a zabpehely és a reszelt alma. Az állaga akkor jó, ha összeáll, de nem túl száraz, és nem túl nedves.

    Pépesítsd és keverd össze a hozzávalókat!

    Egy kis kanállal adagolva lapítsuk a tésztát sütőpapírra, amit előzőleg olajozzunk ki, ellenkező esetben nem tudjuk szépen eltávolítani a kekszeket.
    Süssük kb. 190 fokon 15-20 percig, míg egy picit pirulni kezd. Ebből az adagból kb. 12 db puha keksz lesz.

    Ne felejtsd el kiolajozni a sütőpapírt sütés előtt!

    A szerző "A napfény illata" címmel népszerű blogot vezet, de megtalálod a Facebookon is

    Hozzászólások

    Támogatóink ajánlatai

    h i r d e t é s

    Facebook

    Szponzorált hirdetések

    Legkeresettebb címkék