Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Cumi-elvonókúra

2008. január 27. | Frissítve: 2015. május 7.

Forrás: Kismama magazin

Szeretnéd, ha már a kicsi elbúcsúzna a cumitól? Néhány időzítéssel kapcsolatos jó tanács és pár tipp, hogy könnyítheted meg a cumiról való leszokást.

Sok gyerek cumizik

Néhány tipp és tanács a cumiról való leszoktatáshoz

- Betegségből lábadozva, kórházból, nagyszülőtől hazatérve vagy éppen hosszasabb elválásra készülve, bölcsődekezdéskor, kistestvér születésekor a kisgyerek érzelmi egyensúlya kevésbé szilárd. Ilyenkor szüksége van megszokott vigaszára, ne vegyük el tőle.

- Ha meggyőződtünk arról, hogy nem kötődik hozzá annyira, csak megszokásról van szó (például eldobálja, elhagyja), "elveszíthetjük". Nyugodtan magyarázzuk meg a kisgyereknek, mi történt, és maradjunk szilárdak akkor is, ha nem véletlen elvesztésről van szó. Végérvényesen tüntessük el, és ne pótoljuk újabbal.

- Próbálkozhatunk észérvekkel, felkelthetjük becsvágyát: te már nem vagy kisbaba, ilyen ügyes nagyfiúnak nem kell cumi. Talán odaadja napközben, ha biztos lehet benne, hogy estére, amikor nem érzi magát nagyfiúnak, visszakapja.

- Ajánljunk fel csábító cserét. A kisbabának való cumiért kaphat cserébe egy régen vágyott ajándékot. A cserének időben egyszerre kell történnie: ő odaadja nekünk a cumit, mi pedig a nagy gyereknek való játékot.

Akármelyik módszert is választjuk, a leszokási időszakban öleljük meg gyakran kisgyerekünket, biztosítsuk szeretetünkről, és őrizzük meg türelmünket a nehéz helyzetekben is, végül is mi magunk alakítottuk ki nála azt a szokást, amitől most már szabadulni szeretnénk.

Hozzászólások

A család kedvenc robotja (X)

Gyerekkoromban imádtam a Mikrobi című rajzfilmet. Mindig arról ábrándoztam, hogy milyen szuper lenne, ha Terka nénikénk helyett ránk is egy ilyen robot-dadus és tanár vigyázna.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék