Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csőben sült, vaníliás rakott túrós palacsinta

2012. július 19. | Frissítve: 2017. július 26.

Forrás: babaszoba.hu

Minden nagymama ezzel főzi meg az unokáját. Kicsit felfrissítve a receptet még finomabbá teheted a nagy kedvencet.

Csőben sült, vaníliás rakott túrós palacsinta


Próbáld ki ezt az isteni palacsintát te is!
Hozzávalók
a palacsintához:
30 deka zabliszt
5 deci zabtej
négy tojás
egy evőkanál só
1 deci + egy evőkanál olívaolaj
1 deci szóda vagy buborékos ásványvíz
a töltelékhez:
1 kiló zsíros túró
10 deka mazsola vagy aszalt sárgabarack, esetleg más aszalt gyümölcs
két evőkanál vaníliaeszencia vagy egy vaníliarúd kikapart magjai
egy biocitrom héja
két evőkanál citromlé
hat evőkanál méz vagy nyírfacukor
az öntethez:
5 deci tejföl
négy evőkanál méz vagy nyírfacukor
A palacsinta hozzávalóit a szóda kivételével egy turmixgépben csomómentesre keverem, utólag hígítom a vízzel. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, megsütöm a palacsintákat, hagyom őket kihűlni.
Amíg sülnek a palacsinták, előmelegítem a sütőt 180 fokra, és elkészítem a tölteléket. Ehhez az összes hozzávalót alaposan elkeverem, majd megtöltöm a kihűlt palacsintákat két-két evőkanál töltelékkel, feltekerem, és lerakom őket rétegekben egy tűzálló tálba. Végül az öntetnek szánt tejfölt is elkeverem a mézzel, és megöntözöm vele a tál palacsintát.
Negyven percig sütöm a művet sütőben, vagy amíg a teteje aranysárgává nem válik. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
100% boldogság - Bepahnten nyereményjáték

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék