Kisgyerek

Az ajándékban a csomagolás a lényeg… a gyereknek

Vannak, akiknek van ahhoz türelmük, hogy a kigondolt álomcsomagolást precízen és átgondoltan meg is valósítsák, míg vannak, akiknek egy dísztasak is megteszi, ha arról van szó. Te melyik táborba tartozol?
2016. December 15.

Az ajándékozó számára már maga a csomagolás is az ajándékozási rituálé része lehet. Kigondolni, milyen csomagolópapírba rejtsük a meglepetésünket, rakjunk-e rá szalagot, masnit, egyéb díszítést. Aztán persze meg is valósítani mindezt, alkalomadtán akár többször is, hogyha elsőre nem sikerül annyira tökéletesre a csomagolás, mint ahogyan azt kitaláltuk.

Aláírjuk, hogy ez a türelemjáték kifejezetten idegőrlő is tud lenni, pláne, hogyha emellett a nyakunkban van a háztartás is, a főzőcskézés, a sütögetés, a takarítás, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ez a szabadidő a családunkkal együtt töltött idő “rovására” is mehet.

Tudjuk, hogy az ilyenfajta tevékenysége vannak, akikre nyugtató hatással vannak, de akadnak szép számmal olyanok, akik megelégszenek azzal, hogy a tavalyról megmaradt dísztasakokba teszik bele az ajándékokat, az így megspórolt időt pedig teljesen mással tudják tölteni.

A gyerekeknek nagyon fontos, hogy be legyen csomagolva az ajándék. A kinézete nem annyira fontos, mint maga a megléte. A bontogatás izgalma, a csomagolás zörgése, a meglepetés öröme mindent visz!

Ilyen az, mikor apa ennek tudatában nekiáll becsomagolni kicsi hercegnője ajándékát. Van némi kihívás benne, valljuk be.

Te hogy állsz a kérdéshez? Mennyire fontos neked a szép csomagolás? Rászánod az időt, vagy az a cél, hogy minél gyorsabban végezz vele?