Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Almás kenyértortaA kicsik kedvenc desszertjei

Szerző: W. Ungváry Renáta

2011. október 28. | Frissítve: 2017. március 14.

Forrás: Kismama magazin

Bár desszertnek nevezzük, akár édes, tápláló, egészséges főétel is lehet belőle.

Almás desszert

Hozzávalók hat adaghoz:
- három szelet vákuumcsomagolt, teljes kiőrlésű, egész gabonaszemeket is tartalmazó barna kenyér
- négy szép alma
- egy kisebb citrom leve
- 5 deka mazsola és aszalt szilva vegyesen
- egy kávéskanál őrölt szegfűszeg
- két tojás
- vaj
- egy jénai tál körülbelül 24 centi átmérőjű fedője

Elkészítése

Fotó: Rátkai Éva
1. Áztasd be egy órára a mazsolát és az aszalt szilvát annyi vízbe vagy almalébe, amennyi ellepi. Az áztatási idő végén pépesítsd botmixerrel.
2. Aprítógépben őröld egészen finom morzsákra a barnakenyér-darabkákat.
3. Emeld ki az alma magházát, a legszebb almát tedd félre, a többi húsát pedig szintén aprítsd fel aprítógépben, vagy reszeld le nagylyukú reszelőn. Facsard ki a citrom levét, és öntsd az almamasszára.
4. Keverd össze a kenyérmorzsákat a reszelt almával, két tojássárgájával és az aszaltgyümölcspéppel, majd fűszerezd egy kávéskanálnyi szegfűszeggel.
5. Verd kemény habbá a tojásfehérjét, keverd óvatosan és egyenletesen a masszába. A masszát simítsd a jénai tál vajjal kikent fedelébe. A tetejét díszítsd almaszeletekkel.
6. Süsd ki 180 fokosra előmelegített sütőben harminc perc alatt. A szeleteléssel várj addig, amíg kihűlt. Hat nagyobb szelet jön ki belőle.
W. Ungváry Renáta további receptjeit itt találod.
100% boldogság - Bepahnten nyereményjáték

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék