Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

5 egyszerű tipp a szobatisztaság segítéséhez

Szerző: Nagy Réka

2012. július 20. | Frissítve: 2016. április 13.

Forrás: babaszoba.hu

Összegyűjtöttünk pár hasznos dolgot, ötletet, melyek segíthetik a bilire, vécére szokás folyamatát.

5 egyszerű tipp a szobatisztaság segítéséhez

Mintás bugyik

Lehet, hogy teljesen triviális, de amilyen egyszerű, néha olyan sokat lendíthet a dolgon, ha reggel elhangzik a bűvös kérdés: pelus vagy bugyi? Ha fel tudjuk mutatni a gyermekünk legkedvesebb mesefiguráját ábrázoló alsóneműt, lehet, hogy könnyebben billen a mérleg nyelve a bugyi felé.


Lépcsős fellépő

Sok kicsi azért fél a vécétől, mert mind a hátsó fertálya, mind a lábacskái a semmiben lebegnek, és bizonytalannak találják ezt a testhelyzetet. Egy lépcsős fellépővel egyrészt önállóan is fel tud ülni, másrészt stabilan meg van támasztva a popó és a láb. Nagyon büszkék ám, amikor először egyedül felmásznak a tetejére!


Papírbili

Ha otthon már biztonsággal megy a bilibe, vécébe végzett kis- és nagydolog, kisebb útra is elindulhatunk. Jó szolgálatot tehet ez a kis papírbili. Lehet, hogy soha nem fogjuk használni, de maga az érzés is biztonságot adhat.Papíralátét vécére

Ha már biztonsággal megy a pelenka nélküli közlekedés is, kikerülhetetlenné válnak a nyilvános vécék, márpedig a helyzet továbbra sem rózsás ezen a téren. Némileg tompíthat a helyzeten a vécére tehető papíralátét.

Gumilepedő

Ha már a délutáni vagy éjszakai alvásnál is lekerül a pelus, érdemes gumilepedőt tenni a matrac és a lepedő közé, így megóvhatjuk a matracot a kisebb balesetektől.

Kapcsolódó cikkeink:
 • Eljön az idő!
 • Minden gyerek megérik rá!
 • Pelust cserélek bugyira
 • Ha végre itt a várva várt bilizés
 • Hozzászólások

  A család kedvenc robotja (X)

  Gyerekkoromban imádtam a Mikrobi című rajzfilmet. Mindig arról ábrándoztam, hogy milyen szuper lenne, ha Terka nénikénk helyett ránk is egy ilyen robot-dadus és tanár vigyázna.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék