Kisgyerek

3 izgalmas könyv gyerekeknek

Ismeritek Bolyhos Zokni uraságot? Vagy találkoztatok már a zsírkrétakorból jött dinókkal? Ismerjétek meg ezeket a varázslatos lényeket!
2012. Május 24.

Alex T. Smith: Claude a cirkuszban (16 oldal, 3-4 éveseknek)

Ebben a vicces és izgalmas mesében Claude, a cseppet sem mindennapi, dundi kiskutyus épp a parkban sétálgat, amikor hirtelen egy cirkusz porondján találja magát – pontosabban fölötte, ráadásul egy vékony kötélen táncolva. És ezzel még nincs vége a kalandoknak: legjobb barátjával, Bolyhos Zokni urasággal tortát dobálnak egymásra, és meghódítják a közönség szívét!

Berg Judit: Két kis dinó Budapesten (Kőszeghy Csilla illusztrációival, 96 oldal, 3-5 éveseknek)

Trikó és Nyamm, a két kis dinó a zsírkrétakorból vonattal jön Budapestre, ahol számtalan veszéllyel néznek szembe: megtámadja őket egy vérszomjas macska, kerülgetik a büdös autókat, a Hősök terén meg egy óriási szárnyas dinó les rájuk. Vagy mégsem? Szerencsére segít nekik eligazodni a világunkban Matyi, a dinószakértő kisfiú. A kalandok során megismerik az iskolai életet, a város nevezetességeit, sőt, egy osztálykirándulásra is eljutnak…

Lila Prap: Dinók?! (a szerző illusztrációival, 36 oldal, 5-10 éveseknek)

Egyszer egy tyúk talált egy könyvet, amelyből megtudta, hogy a madarak a leszármazottai ezeknek a fura teremtményeknek. A tyúk, a kakas és a csibék végiglapozzák a könyvet, és rettentő büszkék lesznek arra, hogy több millió éve az ő őseik uralták a világot. Rájönnek, hogy a létezés, akármilyen aprócska és jelentéktelen, rengeteg véletlen egybeesése, és hogy fontos ismerni a múltat, mert mindenki része egy nagyobb egésznek, a természet nagy művének.

Még több gyerekkönyvet találsz a Polc.hu-n!