Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

11 dolog, amit csak akkor csinálj, ha fel akarod bosszantani a gyereket!

2016. május 9.

Forrás: Kismama magazin

Hisztizni ugyebár minden különösebb ok nélkül tudnak a három év alattiak, sőt az a furcsa, ha csendben telik el néhány óra. Ezt a listát azoknak ajánljuk, akik még keresik a kihívásokat.

Ha fel akarod bosszantani a gyereket

1. Ne kekszet, joghurtot, pudingot vagy tésztát adj ebédre. Mondd, hogy mától egészségesen fog étkezni, mert már nagyfiú/nagylány, és tedd a tálcájára a nagyrészt zöld levelekből álló fogást.
2. Akkor kapcsold be a tévét, amikor épp vége a kedvenc meséjének. Vagy akkor kapcsold ki, amikor épp elkezdődne, mert aznap már három perccel így is túllépte a tévénézésre szánt időt.

3. Amikor bevásárlás közben már mindent szétdobált, amit azért adtál, hogy ne akarjon fejest ugrani a bevásárlókocsiból, még menj vissza a hentespulthoz, és állj be a kígyózó sorba egy kis párizsiért a szomszéd néninek!

4. Ne hagyd, hogy a kismotorján ülve akarjon átkelni a négysávos úton, amikor a játszótérre tartotok. Tuszkold be a babakocsiba, aztán élvezd, ahogy vérvörös fejjel ordítozva nyomkodja ki a hasát, miközben a kocsikerék még pattog is a villamossíneken.

5. A bevásárlóközpontban menjetek be a játékboltba, miután megbeszéltétek, hogy nem vesztek semmit, csak körülnéztek, hogy aztán tudjon mit kérni a közelgő születésnapjára. És tényleg ne vegyetek semmit.

6. Ne hagyd, hogy kedvére teledobálja a többi gyerek arcát homokkal a homokozóban. Sőt mosd is meg a kezét, mielőtt könyékig belenyúlna a köleses zacskóba. Aztán pedig, mivel most ő úgysem játszik vele, add kölcsön a kedvenc vödrét egy sóvárgó kisgyereknek.

7. Ne engedd, hogy össze-vissza nyomkodja a telefonodat, csak mert éppen unatkozik a védőnői szoba előtti váróban. Sőt, miután már háromszor földhöz vágta, rakd is el a táskádba és mondd azt, hogy elvitte a cica.

8. Ne kezdd el időben öltöztetni, csak ha már annyira fáradt, hogy botladozik az álmosságtól. Az a legjobb, ha még tisztába is teszed, mielőtt ráadnád a fél szekrényt (mert ugye hideg az idő), és amikor már a hangja is elcsuklik a sírástól, még kösd is be a biztonsági gyerekülésbe.

9. Ne vedd fel, amikor két méternél nagyobb távolságra húzódsz el tőle, mert épp lejjebb kell venni a főzelék alatt a lángot. De akár közölheted is vele, hogy most átmész a másik szobába, mert csörög a telefonod, viszont őt nem viszed magaddal.

10. Ne emlékezz rá, hogy legutóbb ő kapcsolhatta be a mosogató gépet, és így attól kezdve kizárólag az ő jogosultsága ezt megtenni. Kapcsold be! De lehetőleg feltűnően csináld, hogy ne kerülje el a figyelmét.

11. Mondj neki tényleg nagyon gonosz dolgokat. Például, hogy mezítláb nem mehet ki az udvarra. Vagy, hogy nem dughatja be az ujját a konnektorba. De az is hatásos, ha megkéred, hogy ne ugorjon fejest a pelenkázóról, amíg megpróbálod hatodszor is tisztába tenni.

Kapcsolódó cikkeink:
 • Hisztilógia: nagy igazságok a hiszti kapcsán
 • Jaj ne, már megint jön a hiszti!
 • Ezért is lehet hisztizni
 • 8 tipp, hogy elkerüld a nemet
 • Tényleg azt akarod, hogy szófogadó legyen?
 • Hozzászólások

  LEGO Duplo Nyereményjáték

  Játssz velünk, válaszolj helyesen néhány kérdésre és nyerd meg a Lego Duplo nyereménycsomagok egyikét.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék