Egyéb

Természetes segítség az éjszakai vizeletvesztésre

Az öt-hat éves gyerekek 15-20 százalékánal fordul elő éjszakai ágybavizelés. A SINORINA egy komlókivonat és sajátos tulajdonságai révén segít a gyermeket megtanítani, hogy kontrollálhatja vizelési ingerét illetve az éjszakai ágyba pisilést.
2012. Május 07.

Mi a gyermekkori inkontinencia, milyen típusai ismertek?

Az éjjeli bevizelés általános jelenség a gyermekek körében. A gyerekek akaratlan vizeletvesztése nappal hároméves, éjszaka öt-hatéves korig normális. Gyakrabban fordul elő fiúgyermekeknél, mint lányoknál. A probléma az öt-hat év körüli gyermekek kb. 15% – 20% -át, a hét év körüli gyermekek kb. 10% -át, a kamaszok 1–2% -át érinti. Az adatok azt mutatják, hogy a probléma az életkor előre haladásával elmúlik.

Éjszakai ágybavizelés több formája ismert

A gyermekkori bevizelések közül az enuresis nocturna (az éjszakai ágybavizelés) a leggyakoribb tünet, melynek sokféle oka lehet. Az életkor előrehaladásával spontán is csökken a száma. Gyakrabban fordul elő fiúknál, elsőszülött gyermeknél, s ha a felmenőknél már előfordult.Primer az enuresis (elsődleges ágybavizelés), ha születésétől fogva, alvás közben ágyba vizel a gyermek.Szekunder enuresis (másodlagos ágybavizelés) ha legalább hat hónapi száraz éjszaka után jelentkezik a probléma.Monoszimptómás az enuresis, ha az éjszakai ágybavizelésen kívül egyéb panasza, tünete nincs a betegnek.Poliszimptómás az enuresis, ha egyéb tünet is párosul az éjszakai bevizeléshez. Ilyenek lehetnek többek között a nappali gyakori vizelés, sürgető, parancsoló vizelési késztetés, nappali vizeletcsepegés.

Mik lehetnek a gyermekkori inkontinencia kiváltó okai?

Sok esetben nincs a gyermekkori inkontinenciának különösebb oka.

A gyerekek, akik ágyba vizelnek nem szükségszerűen szenvednek tanulási vagy teljesítmény-kényszer problémáktól. A gyerekek inkontinenciával születnek és fokozatosan fejlődik ki a vizelet visszatartási fiziológiai képességük. Néhányuknál ezen képesség kifejlődése sokkal hosszabb időt vesz igénybe és a legtöbb esetben nincs mögötte orvosi probléma.

Lehetséges azonban, hogy a gyermekkori inkontinencia konkrét okokra vezethető vissza. Néhány példa:A húgyhólyag simaizmok hálózatából épül fel. A hólyag zavartalan működésekor nyomásemelkedés nélkül fogadja magába és tárolja a vizeletet. Ilyenkor az izomzat teljesen ellazult állapotban van. Amikor a hólyagban tárolt vizelet mennyisége elér egy bizonyos mennyiséget, a hólyag jelzést küld az agyi vizelési központba. Ez a teltséget jelző szignál vizelési ingerként tudatosul.

Gyermekkori inkontinenciához vezethet:

• Ha ez az idegrendszer és izmok közötti koordináció lassan fejlődik ki, a hólyag megtelhet azelőtt, hogy a gyermek agya ezt észlelné.

• A gyermekek általában mélyebben alszanak a felnőtteknél, és hosszabb ideig tart teljesen felébredniük. Ez egyes esetekben azt jelenti, hogy nem érzékelik a hólyagürítésre figyelmeztető jelet, vagy nem tudnak időben felkelni.

• Az inkontinencia örökletes probléma is lehet, amelynek előfordulása akár több generáción keresztül is megfigyelhető.

• Különféle fertőzések vagy egyéb egészségügyi okok.

• A ritka vizeletürítés ( a gyermek húzza-halasztja a pisilést ).

Hogyan segít a SINORINA?

Természetes segítség az éjszakai vizeletvesztésre

A SINORINA egy komlókivonat, mely a Humulus lupulus (komló) növényből készül, és sajátos tulajdonságai, elsődleges hatóanyagai révén amellett, hogy nyugtató, lazító hatással bír, segít a gyerekeket megtanítani, hogyan kontrollálhatják vizelési ingerüket, illetve az éjszakai ágyba pisilést. Ezekkel a tulajdonságokkal a termék által kibocsátott aromák rendelkeznek.

Használata:

Hároméves kortól alkalmazható olyan gyermekeknél, akik vizelet-visszatartási problémákkal küzdenek. Amikor a gyermek lefekszik aludni, helyezzen 12-14 cseppet naponta egy kozmetikai vattakorongra vagy kendőre. Használat előtt erősen felrázandó.

Természetes segítség az éjszakai vizeletvesztésre

Ezt a kozmetikai vattakorongot vagy kendőt az ágy melletti asztalra helyezze, minél közelebb a gyermekhez, bezárt vagy csak résnyire nyitott ajtó mellett (a hatás növelése érdekében), legalább két hónapon keresztül. A SINORINA segítségével a gyerek apránként megtanulja kontrollálni a vizelet szivárgását. Légpárásítóban is alkalmazható, melyből a párával együtt távozik, illetve elektródos párásítóban is a pára kibocsátására szolgáló nyílásnál, de soha nem a vízbe helyezve, hogy a szűrők ne duguljanak el.

A termék összetételének és formájának köszönhetően nem várhatók mellékhatások, kivéve erősen allergiás gyermekek esetében. Allergiás problémák esetén keressen meg egészségügyi szakembert.

Összetétel: Prunus Amygdalus Dulcis olaj, Humulus Lupulus, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate és 2% Humulus Lupulus olajkivonat.

Egy jó tanács:

Tartsuk szem előtt, hogy sokféle étel, függetlenül attól, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag-e, összehúzó és vizelethajtó hatással rendelkezik. Ezért nagyon fontos, hogy a nap folyamán (reggel, délben és délután) növeljük azon ételek fogyasztását, melyek ilyen hatással rendelkeznek, megnövelve így a napközbeni vizeletürítés arányát. Este viszont ügyeljünk rá, hogy a gyerek ne fogyasszon vizelethajtó hatású ételeket.Természetes segítség az éjszakai vizeletvesztésre