babaszoba.hu


Nézd, milyen ügyes a keze!

Először csak meg, megrebben, aztán mérgesen hadonászik az újszülött apró keze. Gondolnád, hogy néhány év múlva cicát rajzol? Segítünk, hogy még ügyesebb legyen!

Féléves kora után egyre ügyesebben fog az ujjaival. Gondosan nézz körül a lakásban, nehogy ő találja meg az elgurult gyógyszert vagy gombelemet. Adjál neki hasonlóan apró tárgyakat, de mindig maradj mellette, amikor ezekkel játszotok.
- Tölts meg néhány nagyobb gyufásdobozt babbal, rizzsel vagy színes gemkapoccsal. Szórjátok ki, majd rakosgassátok vissza őket. Fúrj a doboz tetején kis lyukat, hogy ezen át dugdossa be a gyerkőc a darabkákat.
- Kavicsozáshoz adj neki szűk szájú műanyag palackot. Miközben beledobálja a kavicsokat, érdekes tapasztalatokat gyűjt: a nagyobbak nem férnek be, mindegyik más hangot ad belepottyanáskor, rázogatáskor, végül ki lehet zúdítani őket, és kezdődhet elölről a játék.
- Kérjétek el a nagyi maradék gombjait, cipzárjait, cipőfűzőit, szalagjait. Tegyétek kimustrált kézitáskába, és időnként borítsátok ki. A gyerekek szeretnek matatni a kacatok között. Varrj fel neki egy kispárnára színes cipzárokat, különböző méretű gombokat, tépőzárat, hogy foglalkoztasd kíváncsi ujjacskáit.
Címkék:
kézügyesség,
fejlesztés

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Utónévtár névajánló

Zápor

Eredet: magyar
Jelentés: zápor

István

Eredet: görög-latin-szláv-német-magyar
Jelentés: virágkoszorú

Még nincs eldöntve? Utónévtárunkban több, mint 3087 nevet és jelentését, eredetét megtalálja!

tovább

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva