Gyerek

Spórolj egyszerűen! – 7 tipp

Összeszedtünk pár általános ötletet, amit ha kipróbálsz, talán lényegesen több marad a házi kasszában.
2012. Február 22.

• Bankkártya helyett biztonságosabb készpénzt vinni a vásárláshoz, ha nem akarunk többet költeni a tervezettnél.

Kuponnal és akcióval sokat lehet spórolni, de csak azt érdemes megvenni, amire eleve és záros határidőn belül költenünk kellene.

Netről szinte minden sokkal olcsóbban rendelhető, mint amennyibe a boltban kerül. Érdemes utánanézni minél többször, főleg nagyobb kiadások esetében. Ha valaki jártában-keltében el tudja hozni a raktárból, akkor még a szállítási költséget is megtakarítottuk.

Spórolj egyszerűen! - 7 tipp

• Amit lehet, és megéri, azt takarékos megjavítanunk vagy megjavíttatnunk. Ez ráadásul a környezetnek is jó.

• Amit tudunk, előállíthatunk házilag. Nyilván sok mindent nem éri meg, mert rengeteget dolgoznánk kevés pénzért, de ha például valaki a családból varrógéppel körbe tud szegni pár perc alatt néhány négyzetnyi tetraanyagot, a kész textilpelenkák árának töredékéből megvan a készlet.

Válasszuk az újrahasználhatót az eldobható, a kimértet az előrecsomagolt dolgok helyett, és amiből van, vegyünk utántöltőt.

• A maradékokat okosan felhasználva szintén sok pénzt takaríthatunk meg. Nemrégiben viaszosvászonból szabtam hosszú és ujjas kötényt a lányomnak a festéshez. A bolti ára majdnem 3000 forint lett volna, így viszont 500 forintból tíz perc alatt kész lett még kézzel varrva is. Már éppen ki akartam dobni a maradék anyagot, amikor eszembe jutott, hogy úti pelenkázóalátétnek pont jó lesz, így máris kevesebb eldobhatót kell vennem.

Kapcsolódó cikkek:

Nem csak kényelemből veszünk készételeket

Így tanítsd meg gyermekednek a pénzkezelést