Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Segítség, beteg a gyerek! (X)

2017. január 20.

Forrás: babaszoba.hu

A tél a tüsszögések, torokfájások, és tömeges iskolai hiányzások időszaka.

Nincs olyan kisgyerekes család, ahol a téli hónapokban ne ütné fel a fejét a nátha vagy az influenza réme. Míg az influenza ellen védőoltással védekezhetünk, a nátha tüneteit csak enyhíteni tudjuk.
Mit érdemes tudni, ha a nátha felütötte a fejét?

Honnan tudjuk, hogy megtörtént a baj?

Általában torokfájással kezdődik, amely 1-2 napig tart. Ezután, vagy ezzel párhuzamosan kezdődik az orrfolyás, orrdugulás, és a száraz köhögés, amely rendszerint a negyedik-ötödik napon lép fel, és gyerekeknél akár 2-3 hétig is eltarthat. Kísérő tünet lehet még az általános levertség, gyengeség, tüsszögés, égő érzés a torokban, az orrban és a fülfájás is.

Hogy történt a fertőzés?

A kórokozók leginkább cseppfertőzéssel - vagyis tüsszentés vagy köhögés útján - terjednek a levegőbe kerülve, de kézfogással, a beteg gyerek által érintett tárgyak (játékok, evőeszközök, kilincsek) közös használatával is tovább adhatók.

Vény nélkül kapható gyors segítség

Az ibuprofén hatóanyag tartalmú Nurofen gyermekeknek termékcsalád többféle készítményt (belsőleges szuszpenzió, végbélkúp, szájban diszpergálódó tabletta) tartalmaz, annak érdekében, hogy a különböző életkorú és testsúlyú gyerekek számára is megfelelő megoldást nyújthasson. A Nurofen epres és narancsos ízű láz- és fájdalomcsillapító szuszpenziója kétféle hatáserősségben kapható, 3 hónapos kortól, 5 kg testtömeg felett a 20 mg/ml-es szuszpenzió és 6 éves kortól, 20 kg testtömeg felett a 40 mg/ml-es szuszpenzió ajánlott. Már 15 perc elteltével hat, és akár 8 órán keresztül csillapítja a lázat. A Nurofen 20 mg/ml szuszpenziók hatékonyan csillapítják az enyhe- és közepesen erős fájdalmat olyan esetekben, mint a meghűlés és influenza-szerű tünetek, torokfájás, fogzási fájdalom, fül-, fejfájás, zúzódások, rándulások. Mindemellett a fertőző betegségek és a védőoltások következtében kialakult lázat is csökkenti. A Nurofen 40 mg/ml szuszpenziók ugyancsak hatásosan csillapítják a fejfájást, torokfájást, fülfájást valamint gyorsan és hatékonyan csökkentik a lázat. 200ml-es kiszerelésű változata a többgyermekes családok számára kifejezetten gazdaságos választás.

Mindig gyermekünk korának megfelelő terméket válasszunk, és tartsuk be az adagolásra vonatkozó útmutatást! Ha a gyermek láza 3 napon belül nem enyhül vagy állapota rosszabbodik, azonnal forduljunk orvoshoz!

További információért látogasson el a www.nurofen.hu weboldalra!

Nurofen gyermekeknek termékcsalád. Ibuprofén tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék