Gyerek

Programtippek gyereknek

Családi táncórák és vizes kísérletek. Izgalmas programok minden korosztálynak.
2012. Március 23.

Minimatiné: Rézerdő lakói – interaktív zenés játék a Brass in the Five előadásában

(60 perc, 2-től 8 éves korig)Rézerdő távoli lakói vidám, gondtalan gyerekek. Játszanak, viaskodnak, rátermettségüket bizonygatják, próbára teszik képességeiket. Titkon abban reménykednek, hogy valamelyikük kiérdemli majd a királyi trónt, ám majdnem megfeledkeznek az erdőt fenyegető betolakodókról. Őket csak közös elhatározással és erővel tudják megfutamítani, így a trón üresen marad, viszont a küzdelem még szorosabbá fűzi barátságukat.

2012. március 24. szombat, 11.00-12.00

Művészetek Palotája (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.), üvegterem

www.mupa.hu

Táncoló ívek – ívelő táncok: családi táncórák Bernar Venet kiállításán Szabó Ágnes Réka táncpedagógus közreműködésével

(Előzetes jelentkezés szükséges!)A különleges program során kipróbálható, hogy válik testünk szoborrá, növekedik óriássá, zsugorodik törpévé. Milyen érzés mérleggé, íves vagy egyenes formákká alakítani testrészeinket. Hogy legyünk egymás szobrászai, mit tegyünk, ha az anyag szerepét játsszuk. A játék, alkotás, tánc közben az izmai és az elméje is dolgozik majd mindenkinek, aki a mozgás, a rajz, a festés segítségével szeretné megismerni a híres szobrász műveit.

Programtippek gyereknek

2012. március 24. szombat, 10.00-12.00

Műcsarnok (1146 Budapest, Dózsa György u. 37.)www.mucsarnok.hu

A víz napja – kísérletek, „vizes” kvíz, meglepetések

11.00, 11.30, 14.00 és 14.30 órakor szakmai idegenvezetés a szűrőházban, ahova máskor nem lehet belépni, és ahol a berendezések 3 óra alatt több mint 2 millió liter vizet forgatnak meg. (A korlátozott látogatószám miatt jelentkezés szükséges e-mailben vagy telefonon!)

Programtippek gyereknek

2012. március 25., vasárnap 10.00-20.00Tropicarium Budapest (1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.)www.tropicarium.hu

Békés Pál: A kétbalkezes varázsló – mesejáték, „varázsos mese” (kb. 80 perc)Varázslónak lenni korántsem egyszerű és mókás! Ha gyenge vagy az iskolában, akkor csak egy lakótelepre rendelnek ki, ahol a KáVét, a Központi Varázslóirodát sem találod. A körzet új mágusa a kétbalkezes Fitzhuber Dongó, aki ingyenes varázslást ígérő hirdetőtáblával és kevés lelkesedéssel próbálna csábítani, ám a siker elmarad. A lakótelep közömbös. Valóságos. Mesétlen. Szerencsére Éliás Tóbiás is így gondolja, mert így be lehet bizonyítani, hogy téved!

Programtippek gyereknek

2012. március 28., szerda, 15.00Kecskeméti Katona József Színház (6000 Kecskemét, Katona József tér 5.)www.kecskemetikatona.hu

forrás: www.pestiest.huwww.kincsprogram.hu, Kincs Gyerekprogram-magazin

Forrás: HáziPatika.com