Gyerek

Melyik bankban lehet intézni a CSOK-ot?

Az Erste Bank majd január 18-tól fogadja a megváltozott feltételek melletti családi otthonteremtési kedvezménnyel és az új kamattámogatott lakáshitellel kapcsolatos igényléseket. Az OTP-nél és az FHB-nál már most is igényelhető a CSOK.
2016. Január 14.

A tájékoztatás szerint addig is minden beérkező kérelmet regisztrál a bank.

Kiemelték, hogy az Ersténél továbbra is felhasználható marad a CSOK önerőként: vásárlás esetén a vételárnál, építés esetén pedig a költségvetésben veszik figyelembe.

A bank fokozott érdeklődésre számít a három gyermek után járó 10 millió forint támogatás igénylésénél és a kapcsolódó kamattámogatott hitelnél.

A tájékoztatásban emlékeztetnek: segíti a gyermekvállalókat, hogy a házaspárok közül elég ha csak az egyikük negyven év alatti a támogatás igénylésekor, másrészt nem elvárás az sem, hogy ne legyen egyéb ingatlantulajdona az igénylőknek. Nincs felső korlát a hasznos alapterületre, valamint a négyzetméterre jutó árra sem.

Akik élnek a 10 millió forintos támogatási összeg lehetőségével, vállalva a 3 gyermeket, új lakás vásárlása, vagy építése esetén jogosultak lehetnek 10 millió forint kamattámogatott hitel felvételére is. Ezen felül új lakás építése esetén adó-visszatérítési támogatásban is részesülhetnek az igénylők – áll az Erste a tájékoztatásában.

A múlt héten két bank, az OTP és az FHB jelezte, hogy fiókjaikban már elérhetők az új otthonteremtési támogatások.

Ide kapcsolódnak:

  • Átrendeződhet a lakáspiac a CSOK miatt
  • Ekkora büntetőkamatot kell fizetni, ha nem jön össze a gyerek
  • Megugrott a kereslet az új lakások iránt