Gyerek

KönyvKaland

A néhány hónapos projekt célja, hogy a mesék világán keresztül a könyvek és az olvasás szeretetét népszerűsítse a 3-9 éves gyerekek.
2011. December 26.

A KönyvKaland a Passion to Read nemzetközi kezdeményezés része, amely korábban már Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban is sikert aratott.

A KönyvKaland keretében 100 ezer ingyenes, névre szóló könyv talál gazdára a Nemzeti Erőforrás Minisztérium segítségével kiválasztott iskolákban, valamint olyan kulturális intézményekben, mint a Műcsarnok, a Szépművészeti Múzeum, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum. A KönyvKalandhoz országos illusztrációs pályázat, valamint szépirodalmi verseny kapcsolódik, és a partnerintézmények segítségével számos programon vehetnek részt a gyerekek, ahol szakemberek segítségével kerülhetnek közelebb az olvasáshoz.

A projekt Kányádi Sándor és Halász Judit fővédnökségével zajlik. A Műcsarnokban induló rendezvényen százötven alsó tagozatos találkozhatott Zolikával, a KönyvKaland szimbolikus figurájával, Scherer Péter tolmácsolásában hallgathatták meg a színész kedvenc meséjét, “emlékművet” emeltek az olvasásra serkentő projekt részére, majd minden gyerek hazavihette a saját maga készített mesekönyvet. A KönyvKaland stábja azt tervezi, hogy a Műcsarnokban készült installációt Budapest több pontján fogja felállítani a projekt ideje alatt, március végéig.

Forrás: MTI