Gyerek

Kétmilliós adomány a Kölyökszív Alapítványnak

A támogatás komoly segítséget jelent a gyermek-kardiológiai eszközök beszerzésében az alapítványnak.
2015. Március 26.

Kétmilliós forintos adománnyal támogatja a HELL a Kölyökszív Alapítványt. Az utalásról szóló jelképes csekket március 25-én adta át miskolci irodájában az alapítvány kuratóriumi elnökének, Dr. Kosztopulosz Nikolettának a cég szóvivője.

A lokálpatriotizmusáról és a társadalmi szerepvállalás iránti elkötelezettségéről ismert piacvezető energiaital-gyártó ezúttal a miskolci székhelyű Kölyökszív Alapítvány felhívásának tette eleget és támogatásával jelentős mértékben járult hozzá a kitűzött célok megvalósításához.

Dr. Kosztopulosz Nikoletta, BAZ-megye egyetlen aktív gyermekkardiológus főorvosa a csekk átvételekor hangsúlyozta: „Az alapítvány idei legfőbb célkitűzése, hogy olyan modern orvosi műszereket és berendezéseket tudjanak vásárolni, melyek nélkülözhetetlenek a szívbeteg kisgyermekek minél színvonalasabb és teljes körű ellátásához. A HELL ENERGY adománya – melyet ezúton is nagyon köszönünk – egy nagyon fontos hozzájárulás a tervezett beszerzés megvalósításához.”

A Kölyökszív Alapítvány legfőbb feladata a koraszülötteknél, csecsemőknél, gyermekeknél és serdülőknél jelentkező veleszületett és szerzett szívbetegségek okainak felismerése, korai diagnosztikája és gyógykezelése, valamint ellátásuk javítása. Az alapítvány sikeres működéséhez elengedhetetlen a korszerű gyermek szívgyógyászati ellátáshoz szükséges eszközök – elsősorban egy gyermekszív vizsgálatára alkalmas UH berendezés – beszerzése.

„Vállalatunk CSR tevékenységében a beteg gyermekek és az ő gyógyulásuk segítése prioritást élvez, ahogyan a korábbi példáink – akár a miskolci kórház támogatása, akár a XIXO Mosolygyűjtő kampányunk, mellyel a leukémiás gyermekek gyógyulását támogattuk – is bizonyítják azt. Reméljük, hogy példánkkal élen tudunk járni a többi, elsősorban borsodi cég előtt is, és bízunk benne, hogy hozzájárulásunkkal az alapítvány minél előbb be tudja majd szerezni a szükséges orvosi berendezéseket!” – mondta el Tóth Eszter Anna, a cég szóvivője.