Gyerek

Játékvásárlás helyett kérjetek kölcsön

Túl sok játéka van a gyereknek és képtelen megválni tőlük? Ugye ismerős a helyzet. Egyszerű mégis remek ötlet, hogy ne dobjuk ki a megunt játékokat és vegyünk helyettük újabbakat, hanem cseréljük el őket.
2017. Július 21.

A legtöbb gyereknek, főleg a nyugati társadalmakban túl sok játéka van. A kevesebb több elve itt fokozottan érvényesül: nem azért játszik jól egy gyerek, mert egy rakás játék veszi körbe, sőt, sokkal kreatívabbak lesznek attól, hogy kevés dolog van körülöttük.

A csupaszivmagazin.hu bloggere, Hanula Erika osztotta meg praktikáját arra a kényes helyzetre, amit minden szülő tapasztal: a gyereknek túl sok játéka van, elborítja a lakást, egyre újabbak érkeznek, de a régiektől nem képes megválni. Egy gondos szülő ilyenkor – ha van rá helye – elpakolja a már-már feledésbe merült játékokat a padlása, tárolóba, pincébe, hogy helyet csináljon az újaknak. Ördögi kör. A játékok sokasodnak, a hely kevés, kidobni a gyerek tudta nélkül nem menő.

De van megoldás: hasonló korú gyerekek cserélgethetik azokat a játékokat, amikkel már nem játszanak. Ezzel több legyet is ütünk egy csapásra: a játékok megmaradnak, örömet szerezhetünk vele másoknak és az új játékok varázsa is biztosan kitart egy darabig. Aztán amikor elmúlik a varázs, akkor össze lehet pakolni és visszaadni a tulajdonosának.

„Akinek van nagyobbacska gyereke, az érti a súlyát a következő mondatnak. A 11 és 9 éves fiaim az X-boxon a Minecraft-et letették, majd rávetették magukat a friss szerzeményre és több, mint egy órán át(!) játszottak az Angry Birds Jenga-val, pedig az Angry Birds már évekkel ezelőtt lecsengett nálunk!” – írja a csupaszivmagazin.hu bloggere.

Kapcsolódó cikkeink:

5+1 tipp, mit kezdhetsz a régi játékokkal!

Nem a zenélő, villogó játéktól tanul meg gyorsabban beszélni

Miért nem a játékaival játszik?

Forrás: csupaszivmagazin.hu