Gyerek

Húsvéti programajánló 2017 – országos

Ha szeretnéd kihasználni a húsvéti hosszú hétvégét és elutaznál valahová a családoddal, akkor nézd meg programajánlónkat!
2017. Április 05.

A legérdekesebb vidéki húsvéti programokat gyűjtöttük össze.

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Ha betekintenétek a tradicionális paraszti életbe, akkor Hollókőn a helyetek húsvétkor. A háromnapos fesztiválon gazdag folklórprogramok várnak. Az egyik legfontosabb népszokás, a locsolkodás mellett koncertek és különböző gyerekprogramok is lesznek az ország egyik leghangulatosabb falujában. További részletek itt.

Húsvét a Pusztai Állatparkban (Hortobágy)

A gémeskutak látványa, a lovak nyerítése, a bárányok bégetése és az ezernyi madárfaj mellett húsvétkor különleges programok is gondoskodnak arról, hogy a Hortobágyra látogatók napját emlékezetessé tegyék. Április 15-én húsvéti tojásfestés, nyuszi teke és locsolóvers mondó verseny is várja az érdeklődőket. További részletek itt.

Matyó Húsvét (Mezőkövesd)

Énekesek, zenészek és a Matyó Néptáncegyüttes különleges műsorai várják húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a Mezőkövesdre látogatókat, immár 16. alkalommal. Ha valami igazán hagyományosat kerestek, itt megtaláljátok, tojásfestés, locsolkodás, húsvéti ételszentelés, népi játékok színesítik a programokat, a gyerekek kedvencét, az állatsimogatást (nyuszi, bárány, csibe) már nem is említve. További részletek itt.

Kézműves Ízek Fesztiválja (Szentes)

Ha kipróbálnád a kenyérsütést, a fafaragást, a gyékényfonást vagy a tojásfújást, akkor a Kurca folyó partján a helyed húsvéthétfőn. Ha már túl vagytok az otthoni vendégváráson, töltsétek el a nap további részét Szentesen, ahol a finom falatok kóstolgatása mellett még városnéző lovaskocsikázásra is lehetőségeket nyílik. További részletek itt.

Szeri Húsvét (Ópusztaszer)

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn elevenednek fel a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren. A program részeként idén sem maradhat el a Szeri Húsvéton az ételszentelés, tojásfestés, locsolkodás hagyománya, és mindez természetesen korhű ruhákba bújt fiúk és lányok segítségével. További részletek itt.

Tojásfutás (Szigetbecse)

Na ilyet sem gyakran látni! A Kis-Duna menti legények miután begyűjtötték a húsvéti tojásokat, elhelyezik őket két lépésnyire egymástól a falu utcáján. A népviseletbe öltözött tojásfutó legények feladata, hogy futás közben ezekből minél többet felkapjon és a vendéget közé dobjon! További részletek itt.

A 2017-es budapesti és Budapest környéki rendezvényeket itt tudod megnézni.

Ha te is tudsz valamilyen különleges húsvéti rendezvényről, oszd meg velünk!

Ezek is érdekelhetnek:

Inspiráció: kreatív húsvéti ajtódíszek

Húsvéti szokások: a tojástól a locsolóversig

Vicces locsolóversek