Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fantasztikus ünnepi menütipp gyerekeknek a sztárbloggertől

Szerző: Ugrai-Nagy Tünde

2011. december 13. | Frissítve: 2015. december 13.

Forrás: babaszoba.hu

Csak nekünk, csak itt, csak most! Egyik kedvenc gasztrobloggerünk kipróbált, gyerekeken többszörösen tesztelt ünnepi fogásai.

Aszalt gyümölccsel töltött csirkebatyuk

Hozzávalók:
-1 egész csirkemellfilé
-40 dkg aszalt mazsola+áfonya+sárgabarack
-fél dl konyak
-dijoni mézes mustár
-leveles tészta
-só
-frissen őrölt bors
-1 felvert tojás

Elkészítés:
Az aszalványokat a konyakkal (a konyak alkoholtartalma a forralás és sütés alatt elpárolog. Aki mégis kihagyná ezt az összetevőt, készítse 1dl vízzel, vagy gyümölcsteával) megforralom a mikroban. A leveles tésztát kitekerem.

A csirkemelleket hosszában félbevágom. Sózom, borsozom és a mustárral bekenem. A tésztát akkora darabokra vágom, hogy a csirkemelleket bele tudjam burkolni. A csirkemellek alá egy kevés aszalványt teszek, majd a tetejére is. Beburkolom a tésztával. Kreatívak szaggathatnak a tetejére csillagot, hópelyhet. A felvert tojással lekenem és 20 fokon 30 perc alatt megsütöm. Pikáns, édeskés, kölyökkedvenc.

Hópehelytorta meggyel és szederrel

Hozzávalók:
-1 cs (25 dkg) Hobbits keksz
-10 dkg vaj
-50 dkg ricotta
-50 dkg mascarpone
-12,5 dkg cukor
-4+2 lap zselatin
-citromlé
-2 dl tejszín
-(fagyasztott) meggy és szeder (mi más télvíz idején?!:-))

Elkészítés:
A szedret és a meggyet szobahőmérsékleten felolvasztom, a levüket felfogom. A kekszet ledarálom, a vajat felolvasztom, majd a kettőt összekeverem és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodom. 200 fokon 10 percig elősütöm. 4 és 2 zselatinlapot külön-külön vízbe áztatok.

A mascarponét, ricottát, a cukorral és a citromlével kikeverem. A meggy és szeder levét felmelegítem, majd a 2 levél zselatint kinyomkodom és a lében feloldom, majd a gyümölcsöket belekeverem és kihűtöm. A 4 levél zselatint pici vízben feloldom és hozzákeverek két kanálnyi krémet kanalanként, majd a többi krémhez adom.

A tejszínből kemény habot verek és a többi krémhez adom. A krém felét a tortaaljra simítom, rárakom a zselés gyümölcsöt, majd a maradék krémet is rákenem és egy éjszakán át hűtöm. Tálalás előtt kakaóporral megszórom.

Süssetek valami finomat együtt ti is!

Most jelent meg a szerző első könyve, íme az ajánlása:

"Két kisgyermek anyukájaként, a Kerekerdő Óvoda vezetőjeként, valamint az Ízbolygó blog szerzőjeként talákozhattatok már velem. Mindennapjaimat kisebb-nagyobb gyermekek között töltöm. Fontosnak tartom a gyermekekkel megismertetni a gasztronómia különféle területeit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha foglalkozások keretein belül, ezért is viseli a könyv ezt a nevet.

Teszem ezt egyrészt az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kialakítása miatt, hiszen óvodás-kisiskolás korban kell letenni gyermekeinknél a táplálkozás alapjait. Másrészt úgy vélem, a gasztrokultúra a kultúránk része. Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól."

További ünnepi menütippek:
  • Három isteni főétel az ünnepi menübe
  • Kisgyerek az ünnepi asztalnál? - Kerüld el a káoszt!
  • Karácsonyi menü kicsiknek-nagyoknak
  • Első karácsony a babával
  • 100% boldogság - Bepahnten nyereményjáték

    Hozzászólások

    Támogatóink ajánlatai

    h i r d e t é s

    Facebook

    Szponzorált hirdetések

    Legkeresettebb címkék